Pepe le Tvor optužen da u crtaćima promoviše silovanje

Posle tvita kolumniste Njujork tajma o tome da crtani lik Pepe le Tvor svojim ponašanjem promoviše silovanje, na društvenim mrežama se pokrenula diskusija na ovu temu, a pojedinci navode i da je popularni lik tvora izbačen iz filma "Space Jam" iz istog razloga.
Pepeu, inače simpatičnom tvoru koji misli da neprevaziđeni ljubavnik i svojim ponašanjem zasmejava sve ljubitelje crtanog filma već više od 75 godina, 21. vek "zalepio" je etiketu silovatelja i nasilnika.
 
Pepe bi uvek nalazio mačku koja bi slučajno bila prefarbana belom farbom po kičmi, pa bi joj se on, smatrajući je pripadnicom svoje vrste, kleo na večnu ljubav misleći da je zanosan. Do sada smešne i komične scene udvaranja ovog tvora, u modernom dobu posmatraju se i kao nasilničke. 
 
Naime, kolumnista "Njujork tajmsa" Čarls M. Blou tvrdi da poznati crtani lik "doprinosi kulturi silovanja".
 
 
"Ljudi pišu blogove jer sam rekao da Pepe le Tvor doprinosi kulturi silovanja. Pa osvrnimo se, on hvata i ljubi devojke bez dopuštenja i protiv njihove volje. One se uvek odupiru i žele da pobegnu od njega, ali on ih ne pušta, a i zaključava vrata kako bi ih sprečio da pobegnu", napisao je Blou.
 
Ovaj članak bio je uzrok mnoštva rasprava na društvenim mrežama, jedni se u potpunosti slažu sa kolumnistom, dok drugi smatraju da je to "totalna glupost". Oko jednog se ipak svi slažu, a to je da crtani film koji na ovaj način šaljivo prikazuje odnose između tvora Pepea i njegovih "ljubavnica" u današnje vreme ne bi mogao da nastane kao takav.
 
Iako je poznato da se Pepe le Tvor neće naći u novom nastavku filma "Space Jam", u kojem će glavnu ulogu igrati Lebron Džejms, "Entertainment Weekly" ipak piše kako je Pepe već odavno izbačen iz filma, te da odluka nema veze sa pomenutim člankom.
  • Vidoviti Limanac

    15.03.2021 11:05
    Lep tekst o tome
    Lep tekst je napisao Igor Mihaljević o tome (nisam siguran, mislim na fb strani, ne na ztz). Uglavnom niko nije konstatovao da ona (mačka) njega (tvora) odbija samo zato što joj smrdi. U jednoj epizodi se ako sećate uloge zamene kada Pepe zamiriši i ona počne da se ponaša isto kao i on....
  • Mira

    14.03.2021 11:03
    Dosta vas je vise
    Udaraju cenzure ovi sto su "posejali" najvise nemorala u zadnjih 20 god. Pogledajte samo muzicke spotove na sta lice i tekstove pesama...Zene se uvijaju gole, droga i razvrat na sve strane, prljavi recnik...i da ne nabrajam dalje, a Pepe promovise silovanje. Ma dajte, molim vas.
  • Lupus

    14.03.2021 00:05
    Pepe je problematican, nastao je pre pola veka, a OK je danski crtani lik koji svojim velikim i neobuzdanim penisom radi sve zivo, nastao prosle godine. Toliko o standardima.... spasa nam nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.