Danas je Svetski dan šale

U svetu se obeležava Dan šale, 1. april, kada ljudi saopštavaju lažne novosti kako bi se smejali ili bili u smešnoj situaciji, ali on ove godine kao i prošle, pada u vreme pandemije virusa korona.
Danas je Svetski dan šale
Foto: Pixabay
Poznato je od ranije da se u nekim zemljama, kao u Velikoj Britaniji, Australiji i Južnoafričkoj Republici, podvale prave samo do podneva, a onaj ko ih napravi posle podne naziva se "aprilskom budalom" (April Fool). U mnogim drugim zemljama šale se prave tokom celog dana.
 
Među poznatim šalama je ona na BBC-ju 1957. godine. Ta britanska televizijska mreža je tada objavila da Švajcarci beru špagete s drveta. Prilog je govorio o tome da je konačno iskorenjen napasnik "špagetni žižak". Veliki broj gledalaca se javio uredništvu te televizije da bi saznali o mogućnostima da sami uzgajaju svoja stabla sa špagetama.
 
Poznata šala je bila i izum hamburgera za levoruke ljude. Burger King iz SAD objavio je 1998. godine reklamu o hamburgerima za levoruke koji su napravljeni tako da im sadržaj curi s desne strane.
 
Medicinska istraživanja inače smatraju da je smeh dobra terapija.
  • Viktor

    01.04.2021 22:25
    Nikome nije do sale.
  • Vladimir

    01.04.2021 12:37
    Mi živimo i državi koja je šala. 365 dana godišnje, više od 30 godina.
  • 123

    01.04.2021 11:44
    Srbija Tigar u regionu
    Ahahahahahahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.