Egipat se priprema za povorku faraona

Mumificirani ostaci drevnih egipatskih kraljeva i kraljica biće u subotu preneti u procesiji ulicama Kaira do svog novog počivališta - u Nacionalni muzej egipatske civilizacije.
Egipat se priprema za povorku faraona
Foto: Pixabay
Posmrtni ostaci 18 kraljeva i četiri kraljice biće, poređani po starosti, preneti na odvojenim platformama ukrašenim u drevnom egipatskom stilu u procesiji nazvanoj "Zlatna povorka faraona".
 
"Posmrtni ostaci sele se iz Egipatskog muzeja u centru Kaira, gde su boravili decenijama, u Nacionalni muzej egipatske civilizacije, otvoren 2017. na jugu grada i biće smešteni u malo modernijim vitrinama", rekla je Salima Ikram, profesorka egiptologije na Američkom univerzitetu u Kairu.
 
Svaka kočija imaće amortizere kako bi što sigurnije prešle 40 minuta dug put kroz Kairo.
 
Procesija će početi u 18 sati po lokalnom vremenu u subotu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva