Gradi se nova statua Isusa Hrista na jugu Brazila, biće veća od one u Riju

Nova ogromna statua Isusa Hrista gradi se na jugu Brazila i biće viša od poznatog spomenika Hrista Spasitelja koji se uzdiže nad Rio de Žaneirom.
Kip se gradi od 2019. u gradu Enkantadu u brazilskoj saveznoj državi Rio Grande do Sul. Završetak je planiran za drugu polovinu ove godine.
 
Začetnik ideje je gradonačelnik Adroaldo Konzati koji je prošlog meseca umro od posledica kovida.
 
Hrist Zaštitnik s postoljem biće visok 43 metra, a raspon ruku će mu iznositi 36 metara. Imaće unutrašnji lift i i vidikovac nadomak vrhu.
 
Poređenja radi, Hrist Spasitelj je sa postoljem visok 38 metara, a raspon ruku mu je 28 metara. Ta će statua u oktobru "napuniti" 90 godina.
 
Enkantado, brazilski grad sa 22.000 stanovnika, nalazi se 150 kilometara severozapadno od Porto Alegrea, glavnog grada te savezne države.
 
Statua se podiže zbog podsticanja vere i turizma u području, kažu lokalne vlasti. Autori skulpture su otac i sin, Genesio i Markus Mura.
 
Cena projekta je dva miliona reala (oko 296.000 evra) i u celosti se finansira od donacija.
 
Biće to treća Isusova statua po visini u svetu. Jesus Buntu Burake u Indoneziji i kip Hrista Kralja u poljskom Svibodžinu viši su od 50 metara.
  • pera

    13.04.2021 16:51
    sta im rade, al ajd, nego mi cena niska, ovde to kosta da nam daju render kako bi spomenik izgledao. kanda neko kraducka
  • Dragan

    12.04.2021 16:53
    Ah
    Nemoj da vas Vesić čuje.
  • PoPo

    12.04.2021 16:11
    "Populisti

    Ovo je ekvivalentno Nacionalnom stadionu u Srbiji. Kome to treba?"

    Kako kome treba? Ovaj spomenik će pomoći da se na "pravi put" izvedu mnogi mladi ljudi, po uzoru na one velike krstove što se dižu kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.