VIDEO: Kosu dugu dva metra ošišala nakon 12 godina

Od 2018. godine Nilanši Patel iz Modasa u državi Gujarat u Indiji drži titulu tinejdžera sa najdužom kosom. U to vreme imala je 16 godina, a kosa joj je bila duga 170,5 centimetara.
VIDEO: Kosu dugu dva metra ošišala nakon 12 godina
Foto: Pixabay
Sa šest godina je doživela loše iskustvo kod frizera zbog čega je odlučila da se više neće šišati. Odluke se držala dugih 12 godina, a svoju kosu je opisala kao "srećonošu". Prošlog jula, neposredno pre svog 18. rođendana, Nilanši je poslednji put izmerena kosa. Tada je bila dugačka dva metra.
 
Nakon dugih godina nešišanja i tri Ginisova rekorda koje je zaradila, Nilanši je ipak odlučila da je odseče.
 
Dugo je razmišljala šta će uraditi sa svojom ošišanom kosom, da li će je staviti na aukciju, donirati u dobrotvorne svrhe ili u muzej.
 
U toj odluci pomogla joj je njena majka Kaminiben, koja je istakla da je njena priča stvorena da nadahne druge ljude da svoju kosu izlože u muzeju. Kaminiben se tada obavezala da će, kao podršku, kosu donirati u dobrotvorne svrhe, a da Nilanši svoju pošalje u muzej.
 
Kada je odlučila, samo je ostalo još da odseče kosu.
 
"Tako sam uzbuđena i pomalo nervozna jer ne znam kako ću izgledati s novom frizurom. Nadam se da će mi promena biti neverovatna", rekla je Nilanši neposredno pre šišanja.
 
 
Njena ošišana kosa vezana je u svežanj koji je težio ukupno 266 grama.
 
Nilanši je svoju kosu donirala kompaniji Ripli, a kada stigne iz Indije u SAD, biti će izložena u Riplijevom muzeju "Verovali ili ne".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.