Primao platu 15 godina, a nijednom se nije pojavio na poslu

Jedan muškarac, zaposlen u lokalnoj zdravstvenoj ustanovi u kalabrijskom gradu Katancaru, primao je platu 15 godina a da se nikada nije pojavio na radnom mestu.
Primao platu 15 godina, a nijednom se nije pojavio na poslu
Foto: Pixabay
On je bio zaposlen na odeljenju za hitne intervencije u slučaju požara i za to vreme zaradio je više od pola miliona evra.
 
Policija je pregledom kartica o prisustvu na poslu utvrdila da Salvatore S. (66) nikada nije dolazio na posao za koji je uredno primao platu, a da bi tako nešto obezbedio, Salvatore je u više navrata slao "treću" osobu koja je jasno pretila šefovoma, kolegama i članovima njihovih porodica ukoliko ne dozvole Salvatoru da ne radi a prima platu, prenosi Ansa.
 
Detalje slučaja ispituje tužilastvo a pored "serijskog neradnika", kako ga definiše lokalna štampa, optuženo je još šestoro zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, uključujući i dva šefa.
  • G pen

    24.04.2021 11:40
    Magacin je dusu dao zao medicinare koji su kao ,,na fakultetu''. Ne verujete?
  • Nebojša

    21.04.2021 23:59
    Isti kao u NS
    Ovo nije nista cudno. Znam ih desetine koji dobijaju platu iz javnih preduzeca poput Informatike, Elektrovojvodine i da ne nabrajam dalje koji NIKADA NA POSAO OTISLI NISU a dobijaju platu. To su partijski kadrovi i to je zlocin, ali u Srbiji dopusten na zalost. U celoj Srbiji imate oko 15.000 takvih likova, stim da seu Kalabriji to moze iseci i prekinuti, a u Srbiji svakako ne.
  • Vanja

    21.04.2021 22:28
    Molim vas
    To što neko nije u kancelariji, ne znači da ne doprinosi firmi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva