Patike Kanjea Vesta prodate za 1,8 miliona dolara

Par patika američkog repera Kanjea Vesta prodat je za 1,8 miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća Sotbi koja je i organizovala aukciju.
Reč je o Najkovom modelu patika Air Yeezy koje je američki reper nosio na dodeli Gremi nagrada 2008. godine.
 
Time je višestruko premašen rekord pošto su do sada najskuplje patike Nike Air Jordan 1, koje je nosio Majkl Džordan 1985. godine, prodate za 615.000 dolara na aukciji u avgustu 2020. godine.
 
Virdžil Abloh, kreativni direktor kuća Of vajt i Luj Viton, rekao je 2009. godine da je rezultat saradnje Vesta i Najkija revitalizovao tržište patika: "Bilo je inspirativno, ludo, kul kada je postalo očigledno da takva vrsta gladi za patikama i dalje postoji".
 
Bila je to i prva velika saradnja Najkija sa nekim ko nije sportista. 
 
Kanje Vest je na 50. dodeli Gremija nastupao upravo u pomenutim patikama, izvodeći numeru "Hey Mama", samo nekoliko meseci nakon smrti njegove majke Donde. Sa grupom "Daft pank" izveo je i pesmu "Stronger", a sa dodele je otišao sa osvojena četiri priznanja za album "Graduation" iz 2007. godine. 
  • Ja

    01.05.2021 06:32
    Sta reći
    Bilo jednom u Americi...
  • Novosađanka

    27.04.2021 19:09
    Dodata vrednost
    Je l' mirišu?
  • Vidra

    27.04.2021 14:06
    bljuc
    Netalentovani megaloman.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.