VIDEO: Sat vredan skoro milion dolara

Partnerstvo kompanije za proizvodnju luksuznih sportskih automobila Meklaren i proizvođača satova Ričard Mil rezultiralo je novim skupocenim satom čija vrednost iznosi gotovo milion dolara.
Radi se o modelu RM 40-01 Automatik Turbilon Meklaren Spidtejl, čija cena iznosi nešto više od 821.000 evra.
 
Dizajn sata je inspirisan modelom vozila Meklaren Spidtejl, odnosno nekim delovima njegove karoserije.
 
"Kada je reč o modelu RM 40-01, u obzir smo uzeli neke prepoznatljive karakteristike automobila i filozofiju koja stoji iza njih. Stoga sat sledi mnoge detalje Spidtejla kada je reč o njegovom beskompromisnom dizajnu i materijalima", izjavio je Rob Melvil, direktor Meklarenovog dizajna.
 
"Sat odlikuje jedan od najviših nivoa završne obrade koja je ikada napravljena u Ričard Milu. Detaljima je posvećena ekstremna pažnja, a samo kućište je napravljeno od 69 delova", kazao je tehnički direktor kompanije Ričard Mil.
 
 
Kompanija je analizirala pet prototipa kako bi došla do najboljeg dizajna.
 
Biće proizvedeno svega 106 primeraka kako bi broj odgovarao broju primeraka modela Spidtejl koje Meklaren namerava da proizvede.
  • Frenki

    18.05.2021 21:44
    Kanada
    Moram tetki iz Kanade tražiti da mi pošalje jedan.
  • Satelicanin

    18.05.2021 18:10
    Eh da mi je
    E kada bih ovakav sat imao, znao bih kol'ko je sati !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti