VIDEO: Rusija zabranila Diznijev crtani jer je glavni lik gej

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor upozorio je u petak kompaniju "Volt Dizni" da u toj zemlji ne sme da prikazuje i promoviše kratki film "Out" čiji je glavni lik gej.
Kako navode, razlog je taj jer je u Rusiji zabranjeno prikazivati sadržaj koji je ocenjen štetnim za decu.
 
Roskomnadzor je saopštio da je Dizniju uputio pismo u kojem tu kompaniju upozorava da je protiv ruskog zakona decu izlagati sadržajima koji "negiraju porodične vrednosti i promovišu netradicionalne seksualne odnose".
 
"Out" je u SAD-u izašao na kanalu Disney+ u maju prošle godine. Produkcija Diznija i Piksara, "Out" je sedmi film serijala "SparkShorts" i prvi kratki film obe kompanije u kojem je glavni lik gej.
 
Dizni nije odmah odgovorio na upit za komentar.
 
U Rusiji su istopolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje "širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima" među mlađom populacijom. 
 
 
Organizacije za zaštitu ljudskih prava taj zakon su osudile, ustvrdivši da je doprineo jačanju negativnog društvenog stava prema homoseksualnosti.
 
Jedan ruski tužilac u ponedeljak je zatražio zabranu Instagram reklama modne kuće "Dolce & Gabbana" koje prikazuju istopolne parove kako se ljube.
  • Mara

    24.09.2022 00:43
    Mortus dosadni rusi..
  • Mile

    31.05.2021 21:58
    Pametni rusi
  • novo doba

    30.05.2021 14:54
    novi fašisti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.