Finska premijerka predmet policijske istrage zbog doručka

Finska premijerka Sana Marin suočila se sa istragom povodom spornog novčanog dodatka, za koji tvrdi da pokriva troškove doručka u njenoj službenoj rezidenciji.
Finski dnevnik "Iltalehti" izvestio je kasno u nedelju da je reč o dodatku za troškove doručka u iznosu od 850 evra mesečno, što je gotovo tri puta više nego što je list procenio kada je prvi put pisao o tome prošle nedelje.
 
List je doveo u pitanje da li Marin ima pravo na dodatak za doručak, preneo je briselski portal "Politiko".
 
U saopštenju za medije izdatom kasno sinoć, kabinet premijera je potvrdio da su od januara 2020. do maja 2021. godine troškovi Marininog korišćenja usluga keteringa tokom boravka u službenoj rezidenciji iznosili 14.363,20 evra ili u proseku 845 evra mesečno.
 
Troškovi uključuju doručak i hladna jela, navodi se u saopštenju.
 
Marin je rekla da je poštovala pravila za potraživanje dodatka onako kako su joj objašnjena kada je stupila na dužnost 2019. godine.
 
"Nisam imala pojma, naravno da je bilo nejasnoća oko dodatka za doručak", izjavila je ona za nacionalnu televiziju ILE.
 
Marin je rekla da su dodatak za doručak koristili i mnogi prethodni premijeri, ali je i da će pravila biti razmotrena i po potrebi ažurirana.
 
Helsinška policija je saopštila da je odlučila da ispita slučaj kako bi utvrdila da li je došlo do bilo kakvih prekršaja.
 
Oni su naveli da će istražiti postupke Marininog osoblja, a ne same premijerke.
  • Moreeee!

    01.06.2021 15:44
    Eeeee vajna Premijerko, da vidis kako je nas PreCednik skroman i stedljiv, ne trosi drzavne pare, nego mu majka u serpici za dorucak donosi punjene lignje!!
    Jadni Finci, kakvog monstruma imaju za Premijera! Ako hocete Finci, evo mi vama posaljemo naseg PreCednika, a vi nama uvalite vasu Premijerku, nekako cemo preziveti!
  • happy bus

    01.06.2021 15:00
    Sta je to za nas
    Kod nas onaj politicar iz samog vrha to potrosi za dva dana iako su cene nekoliko puta nize kod nas. Takmicenje je ko ce skuplje vino kupiti za svoje dame na veceri. Skandinavski sluzbenici ( vlade ) u odnosu na se feudalce
    ( visoko rangirani politicari ) potrose daleko manje tih eura na ishranu. Pogledajte cenovnik iz skupstine.
  • Marta

    01.06.2021 14:14
    Ha ha!
    Marin, dodji kod nas da vidis sta je funkcionerski zivot!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.