Severna Karolina uklanja sve aparate za koka-kolu jer je kompanija kritikovala novi izborni zakon

Zvaničnici okruga Suri u Severnoj Karolini odobrili su odluku o uklanjanju svih aparata za koka-kolu iz prostorija tog okruga, pošto je ta kompanija kritikovala novi izborni zakon u Džordžiji.
Severna Karolina uklanja sve aparate za koka-kolu jer je kompanija kritikovala novi izborni zakon
Foto: Pixabay (ilustracija)
U pismu koje je zvaničnik Surija Ed Haris napisao direktoru Koka-kole Džejmsu Kvinsiju, navodi se da njegovi kritički komentari podržavaju Demokratsku partiju.
 
"Osećamo da je ovo najbolji način da zauzmemo stav i izrazimo naše razočaranje postupcima 'Koka-kole', koji ne predstavljaju poglede većine naših građana", stoji u Harisovom pismu.
 
Dodao je da se nadaju da će i druge organizacije širom zemlje zauzeti sličan stav prema "Koka-koli".
 
Nakon što je izborni zakon u Džordžiji izglasan, pojedine kompanije koje imaju sedište u toj saveznoj državi, poput "Koka-kole", javno su kritikovale zakon i navele da na nepošten način pripadnicima manjina onemogućava pristup glasačkim mestima.
 
Direktor "Koka-kole" Džejms Kvinsi naveo je da je novi izborni zakon neprihvatljiv.
 
Nekoliko istaknutih Republikanaca ranije je pozvalo na bojkot "Koka-kole" i drugih kompanija koje su kritikovale zakon.
  • Mile

    09.06.2021 22:20
    A sto bi koka kola komentarisala izborne zakone?
  • gradjaninX

    06.06.2021 13:57
    ""Osećamo da je ovo najbolji način da zauzmemo stav i izrazimo naše razočaranje postupcima 'Koka-kole', koji ne predstavljaju poglede većine naših građana","

    Ali vecina napitaka koje koka kola drzi se ni ne ne zovu koka kola. Slobodno izbacite sve napitke iz drzave jer >90% ih drzi koka kola. I samo pice "koka kola" verovatno nije ni 50% prihoda u odnosu na druge brendove koje koka kola drzi pod sobom.

    Ovako pametne odluke nam takodje govore i koliko vam je pametan taj novi izborni zakon. ;) Al odstampace Bajden jos para pa ce vam dati malo, da pokrijete minus u budzetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.