Grbavi kit progutao lovca na jastoge pa ga ispljunuo

Veliki grbavi kit progutao je Amerikanaca Majkla Pakarda, lovca na jastoge, kod Kejp Koda da bi ga ispljunuo posle nekoliko sekundi.
Grbavi kit progutao lovca na jastoge pa ga ispljunuo
Foto: Pixabay
Pakard je rekao da je on zaronio kod grada Provinstaun u državi Masačusets kada je završio u džinovskim ustima kita u kojima je proveo oko 40 sekundi. Kit ga je ispljunuo, a Pakard je prošao samo sa iščašenjem kolena, javio je BBC, a prenele Nezavisne novine.
 
Pakard (56) je ispričao da je mislio da ga je napala velika bela ajkula, koja je poznata u toj oblasti, a zatim je shvatio da nema zuba.
 
"Odjednom mi je sinulo da sam ja u ustima kita i da on pokušava da me proguta. Pomislio sam da je gotovo, u sebi sam se oprostio od žene i dva sina", rekao je Pakard.
 
On je naveo da je odjednom kit izronio, izbacio ga iz usta i počeo da trese glavom.
 
"Odjednom sam se našao u vazduhu, kao na vrhu fontane, i pao sam u vodu, bio sam slobodan i osetio sam kao da plutam. Nisam mogao da verujem", rekao je Pakard.
 
I pored stalnih apela njegove supruge da nađe drugi posao, on nema nameru da okonča 40-godišnju karijeru ronioca kod Kejp Koda.
 
Grbavi kitovi mogu da narastu do 15 metara i teže oko 36 tona. Prema podacima naučnika i istraživača, u prirodi ih je trenutno oko 60.000 jedinki.

Teme

kit
  • Dragan

    21.06.2021 09:18
    Ah
    Kitovi imaju velika usta,al nešto veće od .ikronskog plankyona ne mogi progutati.Imao sam i ja u akvarijumu kad je zlatna ribica htela al nije mogla progutati čistača.Zaglavio se kad je pola tela od glave bilo u ustima.Pa sam ja polako izvadio malog čistača iz usta zlatne ribice koja je bila mirna fok sam radio,oboje su ostali živi i zdravi.
  • Baba Zlata

    14.06.2021 00:27
    Deda, deda, ni za kita nisi.

    A sad ozbiljno, pošto kolega komentator ima posttraumatski sindrom od šaljivih komentara, pa da ne pogoršavamo. Taj ronilac-čovek je imao mnogo sreće i mislim da mu treba nadenuti nadimak Đepeto!
  • Sky

    12.06.2021 20:38
    @Imre
    Nije Pikard, već Pakard... u tekstu je njegovo ime pomenuto šest puta... Uz to, Pikard (Picard, Pickard) nije nikakav pikavac, već prezime francuskog porekla i ukazuje na poreklo njegovog nosioca iz regiona Pikardija...

    Okanite se takvih gluposti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.