Pronađena Pikasova slika biće izložena u Atini

Slika Pabla Pikasa, koju je poklonio Grčkoj 1949. godine, a koja je pronađena posle krađe počinjene pre devet godina, biće izložena u rekonstruisanoj Nacionalnoj galeriji u Atini.
Grčka policija je u ponedeljak saopštila da je pronašla slike.
 
Slike su bile izvučene iz ramova tokom dobro organizovane pljačke izvedene u Nacionalnoj umetničkoj galeriji u noći 9. januara 2012.
 
Lopovi su tada pored Pikasovog portreta odneli i ulje na platnu holandskog slikara Pita Mondrijana i crtež olovkom i mastilom italijanskog slikara iz 16. veka Guljelma Kače.
 
Pikasov kubistički portret žene, španski slikar poklonio je Grčkoj sa posvetom "U čast grčkog naroda" za otpor nemačkim okupacionim snagama tokom Drugog svetskog rata.
 
Nacionalna galerija u Atini nedavno je otvorena posle devet godina rekonstrukcije.

Teme

slika

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.