Fejsbuk pokrenuo pilot projekat za suzbijanje širenja ekstremnih političkih ideja na ovoj mreži

Neki korisnici Fejsbuka dobili su upit u kome ih ova mreža pita poznaju li osobe koje bi mogle postati politički ekstremisti, a drugi su pak upozoravani da su možda bili izloženi ovakvom sadržaju.
Fejsbuk pokrenuo pilot projekat za suzbijanje širenja ekstremnih političkih ideja na ovoj mreži
Foto: Pixabay
Upiti i upozorenja koje su u proteklom periodu preko svojih profila dobijali neki korisnici Fejsbuka u SAD-u deo su inicijative ove društrvene mreže usmerene ka borbi protiv nasilnog ekstremizma.
 
“Ovaj test deo je naših širih napora na proceni načina pružanja resursa i podrške ljudima na Fejsbuku koji su se možda angažovali oko ekstremističkih stavova ili im bili izloženi, ili možda znaju nekoga ko je u opasnosti”, rekao je za CNN portparol Fejsbuka Endi Stoun, a prenosi Klix.
 
Na stranici podrške na Fejsbuku pod nazivom “Šta mogu učiniti da sprečim radikalizaciju”, Fejsbuk se povezuje s programima koji pomažu ljudima da pronađu “izlaz iz mržnje i nasilja”. Stranica za podršku takođe daje savete za stupanje u kontakt s nekim ko pokušava da napusti grupe koje šire mržnju i propagiraju radikalne političke stavove.
 
Po mišljenju mnogih, akcija Fejsbuka dolazi prekasno jer iz ove kompanije dugo nisu prihvatali postojanje ovog problema. Fejsbuka se dugo oglušivao na tvrdnje da se preko ove društvene mreže šire rasistički stavovi, mizoginija, neprihvatljivo radikalne političke ideje, govor mržnje, lažne vesti, teorije zavere, ničim potkrepljeni antinaučni stavovi, što je postalo izraženo u toku pandemije koronavirusa.
  • /

    05.07.2021 22:22
    /
    ma za.eb. profile.
    opasnost su placene cetnicke stranice koje prijavom ne mozes ukinuti.
    razlog zasto ste videli njihov post: oglasivac zeli da dopre do sto vise ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.