VIDEO: Maležanske vlasti valjkom uništavaju zaplenjene računare sa bitkoinima

Maležanska vlada odlučila je da se na zanimljiv način reši 1.069 nelegalnih bitkoina.
Kompjuteri koji su izvor nelegalnih 1.069 bitkoina završili su neslavno - pregaženi su svi do jednog valjkom, po odluci vlade Malezije.
 
Kako prenosi maležanski "The Star", osmoro ljudi je uhapšeno i osuđeno zbog krađe struje kako bi "kopali" 1.069 bitkoina.
 
Policija je konfiskovala kompjutere kojima su nelegalno "rudarili", a za tri meseca su napravili štetu od čak 2.000.000 dolara, kada se to preračuna u ukradenoj struji.
 
U Maleziji je u martu jedan čovek za "rudarenje" nelegalno potrošio struje u vrednosti od 2,2 miliona dolara. I dalje je u bekstvu i još nije uhapšen.
 
  • Joca

    19.07.2021 20:59
    Komunalac
    Neka komunalna preduzeca su bankrotirala, bas zbog racunz za struju od silnog rudarenja...Sad tavori komunalna delatnost u nekim opstinama po Vojvodini.
  • Tja

    19.07.2021 15:35
    Ja se kladim da ovi nasi levati kradu struju na Kosovu i po Vojvodini za rudarenje.
  • drogirani

    19.07.2021 12:10
    Kripto svet
    "Još jedna droga za narod,"

    Ne vidim na koji nacin drogiraju narod.
    U sustini bespotrebno unistavanje hardvera. Ali gomila hardvera se godisnje unisti tako da je ovo samo kap u moru (sve ono sto se ne proda se unistava uglavnom, a toga je dosta)

    Sto se kriptovaluta tice, iskreno secam se tih nekih pocetaka, i sve mi je bilo sumnjivo tad, a mogao sam bitkoin da nabavim, ono za kikiriki. E iako i dalje nemam poverenje u kriptovalute (najvise sto nemam neke pare da bih bio neki igrac, a trziste je totalno neuredjeno), oni koji su na neki nacin rizikovali su zaradili dosta para. Da li mi je zao. Pa iskreno i ne nesto, jer da sam ih tad kupio verovatno bi ih prodao cim bi skocila cena malo, tako da bi mi opet ne bih bio na nekom dobitku. A tad ni u snu nisam mogao da predvidim toliki skok. Realno u ovoj prici mogu samo slucajno da profitiram, npr kao u kladionici ili na lotu, a nemam neke kockarske sklonosti (Zao mi je otprilike koliko kad vidim da je neko na lotu dobio milion a ja nisam kupio listic).

    Sto se tice kriminala, kriptovalute kao da su za njih smisljene. To je jedna od retkih situacija u kome se na pranju para moze zaraditi. Rizik je ogroman, al iskreno onome ko se bavi kriminalom to je prirodno stanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.