Ostrige ugrozile takmičenje veslača na Olimpijskim igrama

Zvaničnici u Tokiju sa nervozom prate situaciju u vodama gde će se održati veslačka takmičenja, jer ih je jedan "neželjeni posetilac" do sada koštao 1,28 miliona dolara na ime otklanjanja štete.
Ostrige ugrozile takmičenje veslača na Olimpijskim igrama
Foto: Pixabay
Staza Sea Forest u Tokijskom zalivu, koja će biti domaćin veslačkih događaja i kanu slaloma, bila je spremna pre roka, ali jedino na šta niko nije računao bile su - ostrige, prenosi BBC.
 
Ogroman broj ostriga prikačio se za bove namenjene zaustavljanju talasa, a otkrivene su kada su zbunjeni zvaničnici počeli da istražuju zašto su bove počele da tonu.
 
Rešavanje problema bio je ogroman i dugotrajan zadatak, budući da je oprema položena u rasponu od 5,6 km morala da se odvuče na obalu i popravi ili da je timovi ronilaca očiste na licu mesta.
 
Ukupno su uklonili 14 tona ostriga, navodi BBC.
 
I to nisu bile bilo kakve ostrige, jer su zvaničnici otkrili da su u pitanju makagi ostrige, koje su izuzetno popularan delikates tokom zime u Japanu.
 
Zvaničnici, međutim, poručuju da nisu razmišljali o tome da budu konzumirane, pošto bi to zahtevalo proveru njihove bezbednosti.
  • Barka

    19.07.2021 22:41
    Rešeno
    Ostrige će biti glavno jelo tokom olimpijade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.