Napravio zid ka Meksiku, sad bi da ga proda

Tomi Fišer je prošle godine napravio privatni zid dugačak 4,9 kilometara u američkoj državi Teksas.
Napravio zid ka Meksiku, sad bi da ga proda
Foto: Pixabay
Na taj način je odvojio SAD i Meksiko, a sada traži nekoga ko bi kupio taj zid.
 
Međutim, kako piše Blumberg, prodaja će biti težak posao, naročito nakon što je američki predsednik Džozef Bajden, kada je izabran za tu funkciju, zaustavio izgradnju Trampovog zida, iako je Bajdenov šef službe za unutrašnju bezbednost rekao da bi sadašnja administracija mogla da "popuni rupe" u postojećem zidu.
 
Prošlog meseca američki predsednik vratio je 2,2 milijarde dolara vojsci, kojoj je prebačena nadležnost da izgradi zid u vreme administracije Donalda Trampa, preneo je "Insajder".
 
Fišerov zid, koji ide duž reke Rio grande koja razdvaja SAD i Meksiko, čini 15.000 čeličnih stubova visokih pet metara, između kojih je razmak 13 centimetara, dodaje agencija Blumberg.
 
Fišer je rekao za Blumberg da je počeo da razmišlja o gradnji zida kao ličnoj zaštiti, kada je Tramp izabran za predsednika.
 
Dok je gradio zid, Fišer je rekao da se nosio mišlju da "bi izgradnja mogla da bude zaista zabavna, kao i da je to projekat koji bi mogao da ostane upamćen, kao Huverova brana".
 
Huverova brana je betonska lučno-gravitaciona brana i hidroelektrana na reci Kolorado, a nalazi se između država Arizone i Nevade.

Teme

zid

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.