VIDEO: Zaboravite radare, stižu policijski dronovi

Vozači su već navikli na policijske patrole koje se nalaze pored prometnih saobraćajnica i radare za merenje brzine, ali poljska policija je dobila pojačanje koje dolazi sa neba.
VIDEO: Zaboravite radare, stižu policijski dronovi
Foto: Youtube (KWP Olsztyn, Screenshot)
Policija i nesavesni vozači se oduvek igraju mačke i miša, a u tom lovu tehnologija ima sve veći uticaj. Kamere za nadzor brzine su postale presudan faktor u sputavanju brze vožnje, a sada im se pridružio i dron, piše Index
 
Njega već koriste policijske patrole u Poljskoj, i pokazao se vrlo efikasnim. Nakon maskiranih kamera, neoznačenih presretača, pa i helikoptera, na red su došli dronovi.
 
U konkretnom slučaju dron se koristi za detekciju vozača koji pretiču preko dvostruke pune linije. Nakon što ih dron snimi u akciji, stupa policijska patrola koja zaustavlja vozilo. 
 
 
Radni dronovi su postali sve češći pomagači u raznovrsnim poslovima, od ovakvih u nadzoru, pa sve do infrastrukturnih projekata kao što su polaganje električne mreže između dalekovoda.
 
Na nesreću svih bahatih vozača, dronovi postaju sve češći i u policijskim poslovima.
  • /

    29.07.2021 13:32
    /
    u nsu ce nabaviti dronove ali bez kamera.

    kamere imaju dugu tradiciju u gradu da ne beleze prekrsaje.
    pocev od kamera bez filmova pa do onih sa losom rezolucijom
  • /

    28.07.2021 17:44
    Dronovi mogu da lete i sat, dva pre nego sto je potrebno punjenje baterije. Dovoljno je da imaju 4-5 dronova i put ce biti pokriven 24h
  • D

    28.07.2021 16:35
    @Bosko
    Ti si samo neotesan i neodgovoran vozac. Nista drugo. Nula od coveka. Samo se nadam da zbog tebe niko nece poginuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.