Kina zabranjuje izvođenje "opasnih" karaoke pesama

Kina će od 1. oktobra zabraniti izvođenje karaoke pesama koje nisu u skladu sa zakonom, saopštilo je Ministarstvo kulture i turizma.
Kina zabranjuje izvođenje "opasnih" karaoke pesama
Foto: Pixabay
Prema ministarstvu, pesme koje spadaju u ovu kategoriju uključuju one koje ugrožavaju nacionalno jedinstvo, suverenitet ili teritorijalni integritet Kine, prenosi BBC.
 
U saopštenju kineskih vlasti se, takođe, pozivaju oni koji obezbeđuju sadržaj za karaoke da pregledaju pesme i označe ministarstvu one koje su potencijalno štetne.
 
Među pesmama koje će sa početkom oktobra biti zabranjene su između ostalih i one koje podstiču etničku mržnju i diskriminaciju, ugrožavaju nacionalnu bezbednost, štete nacionalnim interesima, krše državnu versku politiku i propagiraju razvratnost, kockanje, nasilje i druge kriminalne aktivnosti.
 
Ministarstvo je saopštilo da Kina ima više od 50.000 mesta širom zemlje gde se organizuju ovakve zabave sa pesmom i plesom i da će priređivačima biti teško da identifikuju sve nezakonite pesme, s obzirom na to da neki imaju fonoteke sa više od 100.000 pesama, zbog čega se ohrabruju pružaoci ovakvih sadržaja da preuzmu veću odgovornost.
 
Kina reguliše i zabranjuje sadržaj koji uključuje nasilje, pornografiju ili politički osetljive komentare u medijima i ovo nije prvi put da zabranjuje pesme za karaoke, a u 2018. je oko 6.000 pesama izbačeno zbog kršenja autorskih prava.
  • Dragan

    12.08.2021 09:48
    E
    Jel ne sme ni internacionala ?Pesma vođi ?
  • Letnji

    11.08.2021 19:28
    Muk
    Pa kako ovo niko ne komentarise, komentatori vrli moji!!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.