FOTO Humanost na delu: Devojka poreklom iz Srbije pomogla da Jamajčanin osvoji zlato na OI

Jedan od volontera na minulim Olimpijskim igrama u Tokiju bila je i dvadesetpetogodišnja Tijana Stojković poreklom iz Srbije, koju će Jamajčanin Hansle Parčment pamtiti ceo život.
Atletičar iz Jamajke, osvojio je zlato u disciplini 110 metara sa preponama, a do trona ne bi došao da nije bilo Tijane.
 
Naime, na dan finalne trke, Parčment je ušao u pogrešan autobus, ni manje ni više nego onaj koji vodi čak na drugu stranu grada.
 
U tom trenutku, počeo je da paniči, pa mu je u pomoć uskočila Tijana koja mu je dala novac za taksi kako bi stigao na finalnu trku. Stigao je na vreme i osvojio zlatnu medalju.
 
Posle toga je pronašao Tijanu i zahvalio joj se na pomoći.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trijana (@d_treefairy)

 
Dva dana nakon trke je okačio i video na društvene mreže, pa je to kasnije šerovao i jamajčanski premijer Endru Holnes.
 
 
Tijana je od vlade Jamajke dobila zvaničan poziv da dođe u njihovu zemlju kao gost.
 
  • Aleksa

    15.08.2021 11:41
    Bravo
    Bravo za Volonteruu Tijanu !
    Kao obučeni Volonter i dobar čovek našla se na mestu gde je ispoljila svoju opredeljenost da pomaže Ljudima . Zasigurno stekla novog Prijatelja.
    Bravo Tijana Volonterko !
    Bravo Jamajka ,
    Čestitka mladom Atletičaru !
  • Nikola Radovanovic

    13.08.2021 08:40
    Bravo
    Svima nam treba vise ovakvih vesti. Lep gest i Jamajke, za svako postovanje. Ima jos dobrih ljudi, nazalost u masi sivila tesko dolaze do izrazaja, ali svetlo uvek nadje put iz tame tak oda se ne treba predavati. Evo i prigodna numera: https://www.youtube.com/watch?v=1xgwXkULDCs
  • Dragan

    13.08.2021 08:05
    Ah
    Vidi se da nije vaspitana u Srbiji.Setimo se krađa novca za lečenje dece.Lep je osećaj pomoći bilo kome,a kritike Japancima na organizaciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.