VIDEO: Samo jedna osoba na svetu može da vozi legalno bez vozačke dozvole i tablica

Jedina osoba koja može legalno da vozi čak i neregistrovano vozilo, a da pritom ne poseduje ni vozačku dozvolu je kraljica Elizabeta.
VIDEO: Samo jedna osoba na svetu može da vozi legalno bez vozačke dozvole i tablica
Foto: Pixabay
Mnogo je onih koji voze bez vozačke dozvole, ali ukoliko ih policija zaustavi samo će britanska kraljica, stoji u zakonu, proći nekažnjeno.
 
Naime, zbog svog statusa kraljica ne mora da poseduje vozačku dozvolu dok upravlja vozilom.
 
Zakon u Engleskoj kaže da niko nema osnova da traži vozačku dozvolu na uvid od kraljice Elizabete, ukoliko je kojim slučajem vidi za volanom.
 
Osim toga, automobil koji koristi engleska kraljica ne mora biti registrovan, a samim tim nije mu potrebna ni saobraćajna dozvola. 
 
 
Kolike povlastice ima pokazuje i to da je Elizabeta do sada posetila čak 116 zemalja, a da pritom nije imala pasoš.
  • SSSS 4 0

    20.08.2021 12:59
    Bez 50 evrića...
    ...za kafu, ne bi se provukla kod naših pandura.
  • Podbarac

    20.08.2021 10:50
    @Ivan
    "...a kad čukne nekog na semaforu ili na njivi po kojoj vozi, šta ćemo onda..."

    Nikom ništa - može sutra da joj se ćefi da ti odrubi glavu ili (pošto je ona ipak fina baka...) može da naredi nekom da ti odrubi glavu. Taj mora da posluša ili će njemu da fiknu glavu. Jer ona je Kraljica.

    I nikom ništa...

    Slična priča važi i za njene lordove, samo što njih ona dovodi u red, a oni onda parlament i ostale. Jer su oni ipak parlamentarna monarhija... A ima monarhija di i kralj i plemstvo rade šta oće, pogotovo po Africi i Aziji. I nikom ništa...

    Tolko.


  • shtefica cveck

    19.08.2021 15:47
    bez dozvole
    kraljica licno ne vozi bentlija vec neki terenac, vidi se na mnogobrojnim fotografijama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.