VIDEO: Policija zaustavila kolonu i zaplenila skupe automobile zbog neplaćanja poreza

Nesvakidašnja scena nam dolazi iz Indije gde su policajci zaustavili kolonu i zaplenjivali automobile.
Porezi su neophodno zlo, a neki misle da ih mogu zaobići.
 
Vlasnici skupih automobila u Indiji nedavno su to iskusili na svojoj koži. Kako prenosi India Today, grupa vlasnika luksuznih i super sportskih automobila organizovala je okupljanje povodom Dana nezavisnosti.
 
I dok su se oni zabavljali, nedaleko od aerodroma Rajiv Gandhi u Hiderabadu došlo je do preokreta.
 
Policija je zaustavila 15 automobila, od kojih je 11 zaplenjeno. Razlog je neplaćanje poreza u državi Telangana. Naime, automobili su registrovani u drugim državama u kojima je porez niži za 14 odsto, a zatim su isporučeni u Telangan u kojem vlasnici žive.
 
Policija je mesecima pratila i beležila kretanje vlasnika iz porodica političara i industrijalaca, a zatim je odlučila da ih presretne ove nedelje dok su bili zajedno. To su ljudi od 25 do 35 godina starosti, a zaplenjeni su i superautomobili kao što su Lamborghini Huracan, Maserati GranTurismo, Ferrari i Rolls-Royce.
 
Kako stvari stoje, vozila će im biti vraćena nakon isplate preostalih dugova uvećanih za iznos kazne. 
 
Takođe, tokom šestomesečnog nadzora utvrđeno je da su vozači određenih vozila izvršili niz saobraćajnih prekršaja.
 
  • g pen

    24.08.2021 10:02
    Treba uraditi i na spicu Stranda.
  • Uroš

    22.08.2021 15:50
    Hmm
    Bez čega bi ostao Mitrović i njegov Pink?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.