Zvao samog sebe 55 sati da bi izbegao posao

Da bi izbegao radne obaveze, a ostavio utisak da je silno zauzet, švedski poreski savetnik "razgovarao" je sa službenog telefona sa svojim privatnim mobilnim telefonom 55 sati.
Zvao samog sebe 55 sati da bi izbegao posao
Foto: Pixabay
I tako sve dok ga nadređeni nisu razotkrili.   
 
"Umesto da preuzima pozive korisnika, Andreas je pozvao sopstveni broj mobilnog telefona, što je rezultiralo signalom 'zauzeto' u sistemu, pa je dolazne pozive preuzimao neko drugi", piše u disciplinskom izveštaju švedske poreske uprave koji je nabavio AFP.
 
Taj 28-godišnji Šveđanin, kome sad preti otkaz, od marta do maja je samog sebe pozvao 32 puta i 'razgovarao' 55 sati, što je sedam dana efektivnog rada u dva meseca, piše u izveštaju poreske uprave, te se dodaje da su neki od tih poziva ponekad trajali satima.
 
Andreas je na radnom mestu u poreskoj upravi bio zaposlen od maja 2020. godine, ali zbog pandemije je od januara 2021. radio od kuće.
 
U aprilu je, međutim, jedan od njegovih nadređenih primetio da telefonira neobično dugo u poređenju s prosečnim potrebama posla.
 
Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je šta je činio, mada je interna istraga pokazala da je isto ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovo pozvali na razgovor u maju, odgovorio im je da mu je motivacija za rad "izuzetno niska".

Teme

POSAO
  • rale

    08.09.2021 15:03
    Takve onda firme smisle način kako da prebace radnike za jeftino za Srbiju i onda oni rade kao male pčelice preko interneta i rešavaju stvari za crkavicu.
  • The Lalosh

    08.09.2021 13:25
    28 godina
    Te generacije inače imaju "izuzetno nisku motivaciju za rad". Ako u Švedskoj mladi tako rezonuju, zamislite koliko su motivisani u Srbiji za "tepsiju ribe".
  • Fotelja je udobna

    08.09.2021 12:34
    A koverta debela
    Zato kod nas foteljaski paraziti ne dolaze na posao a pisu im se osmice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.