Biskup egzorcista podneo ostavku, zaljubio se u autorku erotskih romana

Španski biskup, egzorcista Havijer Novel, objavio je da se povlači sa mesta biskupa Solsone u Kataloniji, jer želi da započne novi život iz strogo ličnih razloga.
Kako je naveo sajt Religion Digital, biskup se zaljubio u Silviju Kabalol, koja je mlađa od njega 14 godina. Ona je autorka erotskih romana, razvedena je i majka je dvoje dece. Biskup navodi da je upoznao Silviju, koja je psiholog, a proučava religije, jogu, demografiju i seksologiju.
 
Izdavač je njene knjige opisao kao da su "preokrenule sva naša moralna i etička razmatranja".
 
Njena najnovija knjiga "Pakao u Gabrijelovoj požudi", priča je o zatvoru, sektama, sadizmu, požudi, besmrtnosti i gruboj borbi između dobra i zla, između Boga i Sotone, i između anđela i demona.
 
Biskupu Novelu predviđala se sjajna budućnost, viđen je kao zvezda u usponu u španskoj katoličkoj crkvi pošto je imenovan za najmlađeg biskupa u Španiji 2010. godine, kada je imao samo 41 godinu.
 
Međutim, njegov uspon je stagnirao izborom pape Franje 2013. godine, naveo je The Times.
 
Biskup Novel opisao je abortus i eutanaziju kao "genocid", a to nije bilo u skladu sa raspoloženjem crkve i pape Franje.
 
Inače, Novel je jedini biskup koji je otvoreno glasao na kontroverznom katalonskom referendumu o nezavisnosti 2017. godine, koji se smatra nezakonitim prema španskom zakonu.
 
Papa je prihvatio njegovu ostavku, a crkva nije dala komentar.
  • Bela

    10.09.2021 19:51
    Svaka cast !
    Najzad se prizvao pameti.
    Lep je zivot ali kratak.
    Uzivaj u Zivotu !
  • Mirobulj

    10.09.2021 15:17
    Kidaju te demoni bato

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti