Nenaseljeno škotsko ostrvo prodaje se za približno 59.000 evra

Ostrvo Karn dias (Carn deas) opisuje se kao mistična, intimna, mirna i šarmantna oaza za sve koji žele da pobegnu od stvarnosti i udahnu život punim plućima.
Nenaseljeno ostrvo na obali Škotske za koje se smatra da sadrži neke od najlepših divljih predela u zemlji prodaje se za 50.000 funti što iznosi 58.525 evra.
 
Ovo ostrvo se nalazi u arhipelagu Letnjih ostrva, na severozapadu Škotske i proteže se na 9 hektara, a u vodi koja ga okružuje mogu da se vide delfini, kitovi, vidre i morski psi.
 
Mirno ostrvo ima dramatičnu obalu s liticama, uvalama i šljunkovitom plažom, a voda koja ih zapljuskuje je naseljena skušom, bakalarom, rakovima i jastozima.
 
Ostrvo Carn Deas je opisano kao mistično, intimno, mirno, šarmantno i udaljeno utočište za kupca koji traži beg u jednu od najlepših prirodnih divljina zemlje.
 
"Čudesna lepota Carn Deasa leži u njegovoj prirodnoj netaknutoj lepoti. Ovde zaista možete da pobegnete od stvarnosti, da duboko udahnete i uživate u onome što priroda može da ponudi", kaže Fening Velstedf, partner šumarske službe u Edinburgu Goldcrest Land /forestry group.
 
Ovo ostrvo je idealno za kampovanje, skuba dajving, snorkling, plivanje i jedrenje, ali i za pogled na nezagađeno nebo noću.
 
Interesantno je da vlasnici najvećeg ostrva u ovom arhipelagu Tanera Mora upravljaju lokalnom poštom i izdaju jedinstvene poštanske markice, koje su veoma tražene među kolekcionarima,a koje ilustruju lokalnu floru i faunu.
  • Cveta

    11.09.2021 11:49
    A u Novom Sadu za 58.000 evra mozes da kupis stan od 40m2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.