Tester tampona, muzač zmija - neka od neobičnih zanimanja

Ukoliko vam je dosadio posao i razmišljate o promeni karijere, možda vam se dopadne neko od ovih neobičnih zanimanja.
Tester tampona, muzač zmija - neka od neobičnih zanimanja
Foto: Pixabay
Možda ćete shvatiti da ste zaista spremni za promenu ili ćete možda uvideti koliko ste srećni na trenutnom poslu.
 
Procenitelj daha
 
Procenitelj daha ima zadatak da oceni takozvani "jutarnji dah" ili "dah pokvaren jakim mirisima", kao što su kafa, crni i beli luk. Na lestvici od jedan do devet ocenjuje se koji je dah najgori.
 
Takvi ljudi obično rade za kompanije koje proizvode paletu proizvoda za negu zuba i usta (vodice za usta, žvakaće gume i slično). U slučaju na primer žvakaćih guma, prvo ćete dunuti u procenitelja sa vašim najgorim jutarnjim dahom, a onda ćete ponoviti to isto, ali sa žvakaćom gumom u ustima.
 
Procenitelj mirisa ispod pazuha
 
Mislimo da samo ime ovog zanimanja govori sve. U opisu posla je procena mirisa ispod pazuha u svim situacijama koje uključuju znojenje, a da bi se testirali raznorazni dezodoransi, antiperspiranti i slični proizvodi.
 
Prvo se procenjuje originalni miris koji izlučuje telo znojenjem, nakon toga se nanosi dezodorans ili neko drugo sredstvo, pa se procenjuje miris ili izostanak mirisa izazvanog znojenjem.
 
Okularista
 
Iako zvuči kao loše napisano zanimanje okuliste ili oftalmologa, nije baš isto. Za razliku od okuliste, koji se bavi ljudskim očima, okularista se bavi crtanjem očiju. Kažu da zvuči jednostavnije nego što jeste, zato što veštačke oči vrlo često moraju da izgledaju kao prave, a umetnici od zanata kažu da nijedan par očiju nije u potpunosti isti.
 
Nadzornik za simulaciju kose
 
Ne, nije umetničko ime izrađivača perika, ali je vrlo dobro plaćena profesija crtanja kose u trodimenzionalnom formatu. U svetu animacije ta profesija je izuzetno tražena, pa gotovo predstavlja nišu u animacijskim zanimanjima.
 
Čistač pokretnih toaleta
 
Iako nije možda najčudniji na svetu, zasigurno je težak jer zahteva rad sa ljudskim izlučevinama na autoputevima, koncertima i sličnim prigodama u kojima se koriste mobilni toaleti. I sami ste se sigurno uverili u čistoću i/ili užasnu nečistoću takvih prostora, pa možete da zamislite kako izgleda čišćenje i pražnjenje tih toaleta.
 
Muzač zmija
 
Za razliku od sličnog, ali manje opasnog posla muže krava, muža zmija otrovnica je izuzetno opasan, ali cenjen posao. Muzači zmija istiskuju otrov, koji se koristi u proizvodnji seruma protiv ugriza zmija.
 
Babica za krave muzare
 
Babica za krave muzare je u suštini specijalista veterinar ili veterinarka zadužen za veštačku oplodnju krava. U opisu posla je ručno implantiranje spermatozoida što dublje u samu kravu i usko je povezano sa drugom profesijom – masturbatorom bikova.
 
Plivač u Antarktiku
 
Testiranje ljudske izdržljivosti na temperaturama vode koju obični smrtnici ne mogu da izdrže. Jedna od takvih je i Lin Koks, koja već godinama pliva isključivo u polarnim morima u sklopu ispitivanja reakcije ljudskog tela na ekstremne hladnoće. Ali to nije sve, jer se uz sve to morate boriti i sa polarnim medvedima i ogromnim meduzama.
 
Gonič bora
 
Verovatno vam je odmah na pamet palo ispravljanje bora na licu, ali gonič bora zapravo pegla bore na cipelama koje se pojavljuju na celoj površini ili samo na nekim delovima kao što je peta.
 
Srećolog
 
Ovo zanimanje možda liči na opis posla cirkuskog klovna, ali nema veze sa njim. Doktor Stiven Vilson, sertifikovani psiholog i srećolog, uči ljude kako da se smeju. U današnjem svetu, u kojem smo izgubili dodir sa sobom, doktor Vilson pomaže ljudima da uđu u sebe i pronađu istinski smeh i sreću. Smeh je sličan onom iz detinjstva, ali smo ga zaboravili – pomaže u relaksaciji i otklanja stres i znakove starenja.
 
Tester tampona
 
Provera moći upijanja i čvrstoću končića tampona, u skladu sa propisima američke agencije FDA. Proveravaju se sve veličine tampona, a jedan ispitivač može da proveri ispravnost oko 125 tampona dnevno.
 
Inspektor za čips
 
Ovi inspektori pregledaju čips na pokretnoj traci u potrazi za primercima koji su zagoreli, napukli ili na bilo koji drugi način ne odgovaraju proizvodnim normama. Možda im ljubitelji čipsa zavide na ovakvom poslu, ali da morate da ga radite četrdeset sati nedeljno i tako četrdeset godina, verujemo da bi vam čips preseo za ceo život.
 
Dizajner odeće za barbike
 
Za one koji čekaju svoju priliku u pravom modnom svetu, kreiranje odeće za omiljenu lutku barbi i za kena svakako je dobro plaćen početak. Planetarno popularna barbika izrazito je modno osvešćena, baš zbog celog tima dizajnera koji se brinu za njen imidž.
  • Hahahohohuhu

    18.10.2021 13:20
    Čuvari kontejnera da se ture na listu
  • Neša

    18.10.2021 09:32
    Lista više za šalu, ali dobar posao se može naći i kod nas. Dosta zanimanja je dificitarna za koje ne treba škola. Vozači, gradjevinski radnici, armirači, varioci, majstori svih kalibara, ima i onih finijih kao na primer agent za nekretnine, u solis nekretnine je otvoren konkurs, plata zavisi od učinka zaradi se dosta. Ponovo se traže sekretarice, pa taksisti, itd, itd. Ne mora da se idu u inostranstvo, treba samo želja da se radi i malo pameti u glavi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.