FOTO: Ulice Madrida preplavile ovce

Ulice Madrida bile su danas pune ovaca i zveketa zvona, dok su pastiri vodili svoja stada kroz srce španske prestonice drevnim stazama ka jugu zemlje.
Stanovnici Madrida su se poređali duž puta kako bi ponovo pozdravili manifestaciju, koja je prošle godine otkazana zbog pandemije kovida-19.
 
Godišnja manifestacija, koja je počela 1994. godine, omogućava pastirima da iskoriste svoje pravo da koriste tradicionalne puteve za svoja stada od severne Španije do južnijih pašnjaka za zimsku ispašu.
 
Pre nekoliko vekova put bi ih vodio kroz prirodu, ali danas oni prolaze kroz užurbani grad.
 
Ovce su prolazile uz zvonjavu ogrlica, dok su pastiri bili obučeni u narodnu nošnju i pratili svoja stada uz narodnu muziku i ples.
 
- To je divno. Dolazim svake godine i ovo je prva godina da sam dovela decu, tako da je neverovatno - rekla je Grasijela Gonzales (39).
 
 
Deca koja su navikla na gužve na gradskim ulicama uživala su u prilici da se približe životinjama.
 
- Ponekad možemo da ih dodirnemo - rekla je osmogodišnja Karmen Iglesijas, koja je tu bila sa ocem i mlađom sestrom Noom, koja ima šest godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti