VIDEO: Kako su "Kursadžije" postale jedna od najbolje ocenjenih serija na IMDb-u?

Internet ume da bude odlično mesto, ali često je i nenormalna platforma na kojoj se pojavljuju razne ludosti.
Tako je moguće i da "Kursadžije", koje su vremenom postale svojevrsni sinonim za loš "he-he" humor na televiziji Željka Mitrovića, postanu verovatno najbolje ocenjena domaća serija na popularnom sajtu IMDb.
 
U ovom trenutku, "Kursadžije" imaju ocenu 9,9 od 10. Prikupljeno je 16.000 glasova i više od 500 recenzija korisnika ovog sajta. 
 
"Prefinjen humor sa sjajnom glumačkom postavom. Iskustvo koje ne smete da propustite, bolje od 'Prijatelja', 'U kancelariji' ('The Office') i svih američkih sitkoma", navodi se u jednoj recenziji.
 
"Ovo mora da je jedan od najsmešnijih programa koje sam ikada gledao. Pisci zaslužuju povišicu, jer su likovi ekstremno dobro napisani, precizno prikazujući stereotipe svake od jugoslovenskih država", dodaje drugi korisnik koji "Kursadžijama" daje ocenu 10.
 
  
 
Naravno, reč je odličnom primeru trolovanja. Do pre nekoliko dana "Kursadžije" na ovom sajtu nisu imale ni jednu jedinu ocenu, iako zaslužuju da se barem nađu u vrhu najgorih ostvarenja emitovanih na nekom kanalu u Srbiji. 
 
A onda je popularnom domaćem jutjuberu palo na pamet da bi mogao malo da "pogura" Đura Palicu, Janeza, Ajdemija Popušija, Gedžu i druge. Logično pitanje je zašto bi to iko radio i zašto bi trošio svoje vreme na, na primer, uređivanje stranice "Kursadžija" na IMDb-u?
 
Pa, svako u društvu ima onu osobu koja kada joj predložite film ili seriju, najpre odlazi na IMDb da proveri koju ocenu ostvarenje ima. Ako ocena 8,0 nije zadovoljavajuća, džabe ste uzbuđeno govorili o filmovima kao što su "Paris, Texas", "Into the Wild", "Monty Python's Life of Brian", "Spotlight"... Mario Vrećo je stava da se "IMDb snobovima mora stati na put".
 
"Drugi razlog je taj što IMDb listu koriste ljudi iz celog sveta kada pretražuju sledeći film ili seriju koju će gledati. Zamislite u glavi kako neki Amerikanac traži sledeći 'Squid game' i nailazi na 'Kursadžije' zato što su na listi najboljih serija svih vremena. I samo ih - pušta. I onda, ako je IMDb snob, pretpostaviće da je dobar film, i počeće da ubeđuje ortake da oni 'ne kapiraju', da je previše 'dubokoumno' za njih", objasnio je Vrećo u svom video snimku o tome kako je uspeo u nameri da "Kursadžije" dobiju vrhunsku ocenu. 
 
 
Vrećo je uredio stranicu ove seriju, otišao je i korak dalje, pa je i samog sebe ubacio među postavu, kao naratora serije. U pomoć je priskočila i ekipa sa popularne stranice "Neguj mo srbski jezik". A onda je okačio i fotografiju sa glumcem Brankom Babovićem, koji se pojavljuje u ulozi Đura Palice, rekavši da ga je slučajno sreo u jednom lokalu.
 
I kroz nekoliko dana, cilj je ostvaren, ali ne u potpunosti.
 
Iako je sakupio 16.000 glasova, Jutjuber nije uspeo da pogura "Kursadžije" na vrh liste najboljih ostvarenja svih vremena. Međutim, ukoliko se ubace filteri u pretragu, pa se potraži TV serija koja ima minimum 10.000 glasova, "Kursadžije" su tu - u vrhu. 
  • impex

    29.10.2021 11:54
    @old chunk of coal
    'Ajde nelupetaj.
    U isti koš stavljaš serije Prijatelji, Big Bang Theory, Modern Family, Dva i po coveka i ovo nazovi "humorističku emijsuju" zvanu Kursadžije.
    Mislim da si ti jedan od onih kojima je akcija namenjena.
    Hipster koji misli da je pametniji i bolji od drugih.
  • Ja sjecam se

    27.10.2021 15:51
    Ma sta mi uradili...
    ...ma sta mi govorili.

    Ja sjecam se:

    Kursadzije kao putujuci zabavljacki cirkus u reziji sns sa ciljem pribavljanja glasova za izbore.
  • nullroute

    27.10.2021 14:01
    Bravo za Albina, radi na promociji srpske kinematografie. Poyy

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti