Rodna kuća Dijega Maradone proglašena nacionalnim spomenikom

Manje od godinu dana nakon smrti fudbalske legende Dijega Maradone, argentinska vlada proglasila je njegovu rodnu kuću u predgrađu glavnog grada Buenos Ajresa nacionalnim spomenikom.
U kući u četvrti Villa Fiorito, koja se nalazi južno od glavnog grada, rođen je Maradona koji bi u subotu napunio 61 godinu. Reč je o jednostavnoj kući, koju danas krasi velika slika s likom Maradone, koji nikada nije skrivao da potiče iz skromne porodice.
 
"Ovde sam počeo da sanjam", rekao je o njoj u jednom od brojnih intervjua za medije.
 
Maradona, koji se smatra jednim od najvećih i ujedno najkontroverznijih fudbalera svih vremena, preminuo je 25. novembra 2020. od srčanog udara, dve nedelje nakon što je pušten iz bolnice nakon operacije zbog krvarenja u mozgu.
 
Državno tužilaštvo istražuje slučaj njegovih lekara, tvrdeći da je bilo ozbiljnih grešaka, a pod istragom su njegov lični lekar, psihijatar i osoblje koje ga je negovalo za vreme njegovog oporavka.
  • zoran

    28.10.2021 11:45
    najveći
    Ja sam samo ljubitelj fudbala, a Vujadin Boškov je stručnjak i to veliki.
    Maradona nije jedan od najvećih, nego je najveći fudbaler do danas. Možda neko, nekada ...ga obiđe. pozdrav za sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.