Škole zabranile kostime iz serije "Squid game" za Noć veštica

Kostimi inspirisani južnokorejskom serijom "Squid Game" traženi su za ovogodišnju Noć veštica (Halloween) u SAD, ali su škole u državi Njujork odlučile da ih zabrane.
Ocenjeno je da je ta vrlo popularna Netfliksova serija suviše nasilna za decu.
 
Deca u SAD mogu da dođu u kostimu na nastavu poslednji dan škole pre tog praznika koji ove godine pada u nedelju.
 
Ali u školskom okrugu Fajetvil-Manlius, na severu američke države Njujork gde se nalazi šest škola među kojima tri osnovne, kostimi inspirisani tom serijom neće biti dozvoljeni u petak. 
 
Kako je naveo zvaničnik Kreg Tajs, u saopštenju prosledjenom medijima, razlog su "nasilne poruke koje mogu da inspirišu".
 
Serija koja je postala svetski fenomen prikazuje ličnosti iz marginalizovanih delova Južne Koreje koje učestvuju u tradicionalnim dečijim igrama da osvoje velike sume novca, ali gubitnici se ubijaju tokom takmičenja u vrlo nasilnim scenama.
 
U seriji svi igrači nose zelenu odeću u kojoj izgledaju kao zatvorenici dok su njihovi čuvari i dželati obučeni u kombinezone ciklama boje i nose crne maske na kojima se pojavljuje trougao, krug ili kvadrat zavisno od čina.
 
Obično škole u Njujorku već zabranjuju za Noć veštica svaku vrstu maske na licu ili lažno oružje, naveli su roditelji.
 
Tajs je rekao da je školsko osoblje nedavno primetilo da su neki đaci na odmoru imitirali igre iz serije "Squid Game" iako je Netfliks označio da se ona ne savetuje mlađim od 17 godina u SAD.
 
"Naši direktori škola hoće da budu sigurni da su porodice svesne da bi bilo neprikladno da neki đak u školi nosi kostim iz te serije zbog potencijalnih nasilnih poruka", dodao je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti