Planulo "svemirsko pivo"

U pretprodaju je pušteno - i odmah rasprodato - pivo napravljeno od hmelja koji je proveo tri dana u svemiru u okviru "Spejs X-ove" istorijske misije leta civilne posade u orbiti oko Zemlje.
Planulo "svemirsko pivo"
Foto: Pixabay (ilustracija)
Pivara "Adams" iz Bostona poslala je 30 kilograma hmelja u svemir 15. septembra u okviru misije "Inspirejšen 4", a po povratku na Zemlju od toga su napravili ograničenu seriju piva koju su nazvali "spejs kraft IPA".
 
Cena pakovanja od četiri limenke tog piva iznosi 22,33 dolara i u prodaju će zvanično biti pušteno 16. novembra. 
 
Pivo će se prodavati samo u SAD, a imaće aromu marakuje, guave i grejpa, ali će sadržati i klasičnu gorčinu zanatskog (kraft) piva.
 
Pivara se okrenula društvenim mrežama kad je tražila naziv za svoje "svemirsko" pivo, a naziv "spejs kraft" odabran je među više od 5.000 predloga. 
 
Ova američka zanatska pivara nije prva koja ima ambicije da proizvodi "pivo iz svemira".
 
Slične planove ima i "Badvajzer", koji želi da napravi pivo za buduće koloniste na Marsu. Već su poslali nekoliko pošiljki ječma na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi bolje razumeli kako se priprema piva može organizovati u svemiru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.