Voz kasnio minut, mašinovođa kažnjen sa 0,13 evra i sad na sudu traži 130.000 evra

Japanski mašinovođa tužio je poslodavca jer mu je od plate oduzeo 56 jena kao kaznu jer je svoju kompoziciju dovezao s minut zakašnjenja, objavila je kompanija.
Voz kasnio minut, mašinovođa kažnjen sa 0,13 evra i sad na sudu traži 130.000 evra
Foto: Pixabay
Početkom godine mašinovođa je tužio "West Japan Railway Company" (JR West), jednu od vodećih japanskih kompanija železničkog saobraćaja koja ga je novčano kaznila zbog profesionalne greške počinjene u junu 2020, piše dnevni list "Yomiuri Shimbun".
Mašinovođa traži da mu kompanija isplati 2,2 miliona jena (oko 133.000 evra) obeštećenja s kamatama za moralnu štetu koja mu je naneta novčanom kaznom.
 
Greška se dogodila kada je mašinovođa trebalo da premesti svoju praznu kompoziciju na slepi kolosek stanice Okajama na zapadu Japana, ali se zbunio u peronu. Zbog te zabune kasnio je jedan minut u dolasku na kolosek na koji je "parkirao" kompoziciju.
 
Kompanija smatra opravdanim da kazni radnika zbog propusta, ali on misli drugačije i objašnjava da je kašnjenje izazvano minornom ljudskom greškom.
 
Sistem japanskih železnica u svetu se redovno ističe kao primer besprekorne efikasnosti i tačnosti. 
 
Svetski mediji preneli su 2017. godine na naslovnicama vest da se železnički operator iskreno izvinio javnosti zbog "ogromnih problema" koje je uzrokovao jer je voz krenuo 20 sekundi pre vremena.

Teme

voz
  • Neko

    16.11.2021 21:02
    Brza pruga
    Ono kad kreneš iz Ns za Bar pa umesto u 6 u jutru stigneš u 1 posle podne
  • Milee

    16.11.2021 08:10
    Krenem ti ja iz Novog Sada u Budisavu sinobusom na onaj cuveni aerodrom sever Budisava kad ono sinobus kasni u polasku 100 minuta!!!!.Bez nervoze pomere let za New York 100 minuta i sve ide u najboljem redu...Idemo!!!Pozdrav iz Budisave sela gde ima u planu aerodrom,industrijske zone,Lidl,Ikea,akva park i naravno smesi nam se i Volkswagen Srbija....Daleko je japan a toliko je blizu nama u pricama o preciznosti i odgovornosti.
  • Jedan

    14.11.2021 21:33
    potresen
    Pročitah tekst, pa mi padoše na pamet naše brze pruge i beogradska stanica u Prokopu i suze krenuše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.