Zvaničan nalog Ukrajine na Tviteru je genijalan: Ruse "potkopavaju" mimovima

Tenzije na istočnoj granici Ukrajine ponovo su u fokusu međunarodne zajednice. Međutim, rat se vodi i u "sajber" prostoru i to ne nužno uvek preko hakera. Ponekad je dovoljan i smisao za humor.

Ruske trupe gomilaju se u blizini Ukrajine, a sećanja na intervenciju na Krimu i dalje su sveža. 

Obaveštajne službe SAD tvrde da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu, a takav je stav i njihovih evropskih saveznika. Nasuprot tome, Moskva odbacuje optužbe, poručujući da nema ekspanzionističke pretenzije prema ukrajinskoj teritoriji.

I dok predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden izražava zabrinutost i preti "snažnim ekonomskim sankcijama", Vladimir Putin poručuje da je Kijev taj koji provocira.
 
 
Možda jedan od načina provokacije jeste i zvanični Tviter nalog Ukrajine, koji je, jednostavno, presmešan. Naravno, ima i pregršt poučnih stvari iz istorije ove države, ali je nalog skrenuo pažnju na sebe zbog nečeg drugog. Ukrajina u pridobijanju simpatija javnosti koristi digitalna oružja - šaljive mimove i gifove.
 
 
Neki bi rekli kako to i nije neko čudo ukoliko se u obzir uzme da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, glumac i komičar.
 
 
Zelenski je pre nego što je postao predsednik Ukrajine glumio ukrajinskog predsednika i TV komediji "Sluga naroda".
 
 
Međutim, Ukrajina od ranije koristi humor u svom obračunu sa Rusijom. Tako je Vox 2017. godine pisao da je Ukrajina preko zvaničnog naloga na Tviteru uvredila Rusiju koristeći - gif iz Simpsonova.
 
  • Лиманац

    10.12.2021 07:20
    Украјински хумор је на нивоу другосрбијанског — очајан је.
  • gramrazuma

    09.12.2021 20:34
    Ukoliko je potreban novinski članak da ti kaže da je nešto smešno i dobar humor - onda ono to nije.
  • Gagarin

    09.12.2021 16:20
    @lala
    Zamisli da si u godini 1217. Zameni 'Rusija' sa 'Vizantija' i 'Ukrajina' sa 'Srbija', pa razmisli malo o paralelama koje mogu da se povuku. Sta bi nam falilo da smo ostali deo Vizantije, da se nismo okrenuli Rimu i primili krunu od "zapada"?

    Ostali bi, po tvom recniku, vizantijske "podguzne musice".

    (inace ta metafora se ne radja u glavi gradske inteligencije, to samo nekom ko je rastao uz stoku moze da padne na pamet)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.