VIDEO: U svom domu ukrasio 444 novogodišnjih jelki

Jedna porodica iz Nemačke postavila je novi svetski rekord po broju jelki u stanu jer je postavila 444 novogodišnje jelke u svom domu.
Tomas Džeromin (55), koji za sebe kaže da je "lud za Božićem", oborio je svetski rekord po broju božićnih jelki u jednom stanu.
On je u svoj dom površine 100 kvadrata u nemačkom gradu Rintelnu smestio 444 novogodišnje jelke, dvadeset više nego 2020. godine.
One su svuda po stanu, u hodnicima, spavaćoj i radnoj sobi, zauzimaju bukvalno svaki slobodan prostor njegovog stana.
 
Nemački institut za rekorde (RID), koji beleži neverovatne globalne podvige poput Ginisove knjige rekorda, posetio je Tomasa i njegovu ženu Suzan u njihovom stanu u Donjoj Saksoniji. Oni su i službeno potvrdili da se radi o "najviše ukrašenih novogodišnjih jelki na jednom mestu".
 
Džeromin kaže da mu za ukrašavanje ovih jelki treba 47.000 lampica da ih osvetli i 10.000 ukrasa da ih sve dekoriše. Najveće drvo, visoko 3,5 metra, visi mu sa plafona. I nijedno drvo nije isto.
 
Jelke preko godine drži na tavanu, a u stan počinje da ih spušta još u septembru.
 
Dok nije bilo pandemije, on je mnogima nudio da ga posete, pa je imao goste čak iz Japana. Međutim, sada je to nemoguće jer je zbog brojnih jelki u stanu nemoguće održavati distancu.
 
  • bar nesto

    14.12.2021 11:42
    Ne znam kome su lepe plasticne jelke ali mi je drago bar to da nije 444 stabala poseceno zbog ovoga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.