Primao državnu pomoć zbog navodnog slepila - uhvaćen kako vozi, gleda izloge...

Italijan koji je godinama primao državnu pomoć zbog lepila uhapšen je ove nedelje pod sumnjom da je počinio prevaru.
Primao državnu pomoć zbog navodnog slepila - uhvaćen kako vozi, gleda izloge...
Foto: Pixabay
On je viđen u vožnji, razgledanju izloga i vožnji skutera.
Muškarac iz Palerma primio je od 2008. najmanje 170.000 evra pomoći nakon što je tvrdio da je potpuno slep zbog posledica naslednog poremećaja.
Italijanska finansijska policija upozorena je nakon što je muškarac 2018. obnovio vozačku dozvolu uprkos svojoj izjavi o slepilu, objavili su mediji.
 
Tokom zaseda vlasti su utvrdile da je muškarac vozio, istovremeno birajući broj na svom telefonu, razgledao izloge dok je šetao prometnim tržnim centrom i učio je svoju ćerku da vozi bicikl.
 
Ovaj 40-godišnjak je takođe viđen kako se vozi skuterom bez osiguranja, izvestio je "Palermo Today", dodajući da je muškarac dobio nadimak Berluskoni, po bivšem italijanskom premijeru s istorijom pravnih problema.
 
Italijan je već bio poznat vlastima jer je prošle godine prvostepeno osuđen na gotovo 15 godina zatvora kao deo grupe koja je inscenirala lažne saobraćajne nesreće kako bi dobila isplate osiguranja.
 
Predmet je u žalbenom postupku.
 
Uprkos tome što je vlasnik garaže, čovek je takođe primao takozvani osnovni dohodak, odnosno mesečnu socijalnu pomoć koja se daje najsiromašnijim građanima zemlje.
  • Mafija

    20.12.2021 11:12
    Koza, ovca i krava nostra...
  • Mm

    19.12.2021 15:19
    Da nije poreklom iz Juge?
  • Tanjka

    19.12.2021 11:56
    neradnik...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.