VIDEO: Muškarcu zbog neplaćanja alimentacije 8.000 godina zabranjeno da napusti zemlju

Australijski državljanin koji živi i radi u Izraelu, Noam Hupert, kaže da mu je izrečena sudska zabrana izlaska iz Izraela u trajanju od 8.000 godina, zaključno sa 31. decembrom 9999. godine
VIDEO: Muškarcu zbog neplaćanja alimentacije 8.000 godina zabranjeno da napusti zemlju
Foto: Pixabay
To je pod uslovom da ne plati 1,8 miliona funti na ime alimentacije.
U izveštaju australijskog portala news.com se kaže da je Hupert (44) hemijski tehničar zaposlen u farmaceutskoj kompaniji kojem je sudskom presudom zabranjeno da napusti Izrael do 31. decembra 9999. godine.
Nakon tužbe i procesa koji je 2013. godine pokrenula njegova bivša supruga, sud je doneo odluku da Hupert mora da plaća 5.000 šekela, oko 1.200 funti mesečno za svako od svoje od dvoje dece sve do njihovog punoletstva.
 
Nije jasno da li je Hupert do sada izvršio bilo kakvu uplatu ili mora da plati ceo iznos unapred kako bi se ukinula sudska odluka o njegovom zadržavanju u Izraelu.
 
Hupertova bivša supruga, državljanka Izraela, vratila se u zemlju 2011. godine, kada su njihova deca imala tri meseca odnosno pet godina, a on tvrdi da je nakon toga postao žrtva progona izraelskog pravosudnog sistema.
 
"Od 2013. godine sam zarobljen u Izraelu. Progoni me izralesko pravosuđe samo zato što sam bio oženjen Izraelkom, i ja nisam jedini", izjavio je Hupert i poručio da se oglasio samo da bi pomogao drugim muškarcima koji bi mogli da dožive isto iskustvo "opasno po život".
 
  • B&B

    04.01.2022 08:52
    Zena
    Vode racuna o zeni a o deci mozda, jel nema garancija da ce deca bolje ziveti. Pravda bi bila da sud kontrolise da li majka trosi taj novac na decu.
  • Izraelac u Srbiji

    30.12.2021 14:36
    U jednoj rečenici ozbiljne države vode računa o deci. Banana države podstiču ovako nedolično ponašanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.