VIDEO: Brod doplovio u luku sa potpuno zaleđenim automobilima na palubi

Brod ironičnog imena "Sun Rio", koji je prevozio polovne automobile iz Japana u Rusiju, uplovio je u luku Vladivostok sa palubom okovanom ledom.
S obzirom da su četvorotočkaši bili smešteni na otvorenoj palubi, istovareni su potpuno prekriveni debelim slojem leda.
Iako prizor sa fotografija deluje apokaliptično, ovo i nije tako retka pojava na dalekom severu.
Do zaleđivanja je došlo usled vlažnog morskog vetra, talasa i temperature vazduha ispod nule, a brod je zbog nataloženog leda bio dodatno opterećen, što je dovelo i do povećanja njegovog gaza.
 
Ovakve vremenske prilike mogu biti veoma opasne po polovilo, jer zbog promene težišta može doći do naginjanja broda čime se povećava rizik od prevrtanja.
 
Na sreću, brod "Sun Rio" je bezbedno uplovio u luku, ali je nataloženi led zadavao velike glavobolje posadi i lučkim radnicima prilikom istovara automobila, a čekao ih je i težak posao uklanjanja leda sa vozila.
 
  • Rus

    03.01.2022 09:07
    Veliki deo Gruzije vozi automobile gde je volan sa desne strane. Polovna vozila stižu ili iz Japana ili Iz V. Britanije i sve ''nekako'' funkcioniše. Bitno je da se vozila jeftna i da odgovaraju njihovim jeftinim putevima. Večona ostalih vozili su uglavnom nemačke proizvodnje.
  • Fubar

    31.12.2021 05:20
    @a volan
    Nije tako retko da visak vozila koji se pojavio iz ovog ili onog razloga zavrsi u rusiji. Frend koji je radio negde u sibiru mi je pricao da je citavo mesto vozilo tojote sa desnim volanom zato sto su nesto zeznili i nisu mogli da ih izvezu u australiju.
  • a volan

    30.12.2021 21:38
    I šta će u Rusiji da rade s vozilima s volanom na desnoj strani?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.