VIDEO Nesvakidašnja scena u parku Serengeti: Lavica "usvojila" mladunče gnua

Nesvakidašnja scena odigrala se u nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji, gde je odrasla lavica snimljena kako vodi mladunče gnua i vraća ga njegovom krdu.
VIDEO Nesvakidašnja scena u parku Serengeti: Lavica "usvojila" mladunče gnua
Foto: Pixabay (ilustracija)

Organizacija Tanzanijskih nacionalnih parkova postavila je snimak na Tviteru na kom se može videti mladunče gnua koje uz nogu prati lavicu.

Ovakvo ponašanje je izuzetno čudno, a Paskal Šelutete, portparol nacionalnog parka, rekao je da su kod lavice materinski instinkti prevladali prirodni predatorske nagone.
Zebre i gnuovi su inače među omiljenim plenom lavova, jer su veći, sporiji i lakši za hvatanje od antilopa i gazela, a opet manje opasni od bivola.
 
 
Lavovi su takozvani hipermesožderi, što znači da je velika većina njihove ishrane zasnovana na mesu i nije ograničena na jednu vrstu plena.
 
Zdrav i odrasli lav dnevno treba da unese između 5 i 8 kilograma mesa, a imajući u vidu da se često dešava da ne uspevaju da svakoga dana ulove nešto, vrlo je čudno da jedna odrasla lavica propusti šansu za lakim obrokom.

Teme

lav
  • ns

    16.01.2022 15:03
    ovo nije ništa novo, samo, neko se baš z sa komentarom da traži krdo da bi vratila mladunče, uglavnom se to završi kao i uvek, nažalost malog gnua
  • Nina

    16.01.2022 14:52
    Veoma cesto nilski konji stite mlade zivotinje koje preplivavaju reku.Sto ne bi i lavica, ona isto mora da cuva svoje mladunce od lavova....
    Cuvaju svoj i tudji narastaj i imaju insktikt za buducnost.
    Znaju da postoji i sutra ....
    A mi?
  • .

    16.01.2022 12:13
    Da li ćemo čuti komentar nekog stručnjaka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.