VIDEO: Ovo je prvi video sa više od 10 milijardi pregleda na Jutjubu

Dečija pesma Baby Shark postala je prvi video na Jutjubu koji ima 10 milijardi pregleda.
Baby Shark je još u novembru 2020. postao najgledaniji video na popularnoj striming platformi, a sada je probio i magičnu brojku od 10 milijardi pregleda. 
Dečja pesma, koju je osmislila južnokorejska obrazovna kompanija Pinkfong i koju je izvela korejsko-američka pevačica Hope Segoine, debitovala je 2016. i bila je viralni hit u Aziji, ali se nije ugurala u kolektivnu svest Amerikanaca sve do 2019.
Od tada je pretvorena u Nickelodeonovu televizijsku emisiju, žitarice, emisiju uživo i poklič Washington Nationalsa tokom njihove sezone osvajanja Svetske serije u bejzbolu. Čak je u jednom trenutku dospela i na Bilbordovu Top 40 lestvicu.
 
Uspjeh videa bio je donekle slučajan. Naime, 2019. američki izvršni direktor Pinkfonga Bin Jeong rekao je za CNN da kompanija nije očekivala da će klip postići popularnost koju je postigao. 
 
Kako bi proslavili najnoviju "posebnu prekretnicu", Pinkfong je pozvao decu iz celog sveta da sa tom kompanijom podele svoje trenutke plesa s morskim psima.
 
  • Mr M

    22.01.2022 18:58
    Svaki novi rekorder je gluplji od prethodnog

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.