Roterdamci ljuti zbog plana da se rastavi most zbog Bezosove jahte, hoće da ga gađaju jajima

Nova jahta Džefa Bezosa se gradi u Holandiji, gde će možda biti potrebno demontiranje istorijskog mosta kako bi ona mogla da isplovi.
Neki stanovnici Holandije su poručili da će bacati jaja na jahtu kada ona bude morala da prođe.
Meštani Roterdama su na Fejsbuku pozvali organizovanje događaja pod nazivom "Bacanje jaja na superjahtu Džefa Bezosa" u znak protesta.
"Pozivam sve Roterdamce, ponesite sa sobom kutiju pokvarenih jaja i hajde da ih bacamo na Džefovu superjahtu kada bude isplovila. Roterdam su iz ruševine izgradili Roterdamci i mi ne rastavljamo samo zbog faličnog simbola megalomanskog milijardera. Ne bez borbe", stoji dalje u opisu, prenosi Biznis Insajder.
 
Događaj je zakazan za 1. jun, a više hiljada ljudi je označilo da je zainteresovano da učestvuje.
 
Bezosova jahta se gradi u Holandiji i predviđa se da će koštati 500 miliona dolara. Kada brod bude završen, moraće da prođe kroz Roterdam da bi došao do okeana i na kraju do Bezosa.
 
Međutim, problem je u tome što su tri jarbola megajahte previsoka da bi prošla ispod čuvenog roterdamskog mosta Koningshafe.
 
Gradonačelnik Roterdama Ahmed Aboutaleb je rekao u četvrtak da još nije doneta konačna odluka o demontiranju mosta, ali ako se to ipak desi, Bezos ili Oceanco, kompanija koja gradi jahtu, možda će morati da plate račun.
  • Surovi

    09.02.2022 08:44
    On će da im rasklopi most a oni će da gađaju brod jajima?
    To je kao u onom vicu kada je Rambo došao u Knin i jurio sojke dok su Knindže isterane izvan mesta čepale liniju...
  • Pravda

    09.02.2022 08:17
    @saljivo
    To ti je limitirana logika nazadnjaka.
    Naravno da mogu da prođu brodovi tuda- ali ne može najveća jahta na svetu.
    Bilo bi u redu da su pre početka gradnje koja to i zahteva da bi brod prošao- dogovorili rasklapanje mosta, ali ili se nisu dogovorili ili nisu javili 021 do sada.
    Nazadnjački mozak odmah transformiše zaduživanja u investicije, zaboravlja netransparentne ugovore, tendere sa jednim ponuđačem koji je gle čuda kum ili brat, cena dupla nego slični projekti, rokovi probijeni a radovi kriminalno izvršeni pa ide odmah popravka.
    Svaki, ali SVAKI posao tako.
    Što bi rekao mali zamalo doktor "Da nismo uzeli kredit morali bi da se zadužujemo!".
  • Liman

    08.02.2022 20:47
    @saljivo
    Tvoja sns retorika ne prolazi tamo. Sva sreća. I tvoje razmišljanje tamo bi bilo počašćeno jajima. I ne pravi se velikim radnikom, jer to sigurno nisi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.