Sveštenik nervirao komšiluk zvonjavom: Posle četvorogodišnjeg suđenja mora da plati kaznu

Teranje inata sa komšilukom obilo se jednom svešteniku o glavu, pa sada, sem što plaća novčanu kaznu, ne sme da zvono koristi stalno.
Sveštenik nervirao komšiluk zvonjavom: Posle četvorogodišnjeg suđenja mora da plati kaznu
Foto: Pixabay (ilustracija)

Sveštenik u crkvi Svete Marije u mestu Koverćano u Italiji, don Leonardo Gueri godinama se sukobljavao sa komšijama jer je zvonio 200 puta na dan, od osam ujutro do devet uveče, piše list "Corriere Fiorentino".

Godine agonije dovele su sveštenika i komšije do suda, te je nakon neuspelog postupka mirenja, četvorogodišnjeg sudskog postupka, peticija i audiometrijskih merenja, Regionalna agencija za zaštitu okoline u Toskani odlučila da svešteniku ispiše novčanu kaznu od 2.000 evra.

Takođe, od sada sveštenik sme da zvoni jedino kada poziva ljude na misu i molitvu.

Teme

buka
  • Mars

    21.02.2022 06:20
    Krema
    @Dragane ponesi kremu za suncanje, mada ti nece pomoci ni azbestno odelo od vrucine.. tamo gde odes kazu da je jako vruce
  • Dragan

    20.02.2022 08:26
    Ah
    U sred novog naselja vlast izgradila crkvu svetog prevaranta Save i zvonjavom zove petoro vernika.
  • Laloš

    20.02.2022 08:18
    Bezbednost i zdravlje na radu
    A, kod nas u Radničkoj, policajac drži caffe u kome se održavaju žurke gde se pušta bučna muzika i gde gosti ne dozvoljavaju stanarima mir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.