Stotine Švajcaraca se prijavilo za dobrovoljni odlazak u zatvor

Stotine stanovnika Ciriha prijavilo se da dobrovoljno bude nekoliko dana u novoizgrađenom zatvoru pre nego što primi prave zatvorenike.
Detalji probe zatvora koja će biti obavljena od 24. do 27. marta još se razrađuju. Ali su zvaničnici objavili da su dobili 832 prijave za dobrovoljan odlazak u zatvor.
Volonteri će, pre nego što budu izabrani, morati da ispune nekoliko uslova - prvi je da su stariji od 18 godina, a drugi da su lokalni stanovnici. Njihov ulazak u zatvor "Gefaegnis Zurich West" graničiće se sa zapletom televizijskog rijalitija jer će moći da testiraju boravak u istražnom zatvoru i sve zatvorske službe.
Novi zatvor je projektovan da privremeno primi 124 osoba u pritvor i 117 mesta za osuđenike koji će boraviti u zatvoru. 
 
Privremeni gosti zatvora neće morati da plate svoj boravak niti će im biti plaćeno za učestvovanje u generalnoj probi, ali će biti tretirani kao zatvorenici.
 
Dobrovoljci neće moći da ponesu sa sobom telefone ili druge elektronske uređaje. Prolaziće kroz sve bezbednosne provere i pretrese. Osim toga, biće im saopštena i sigurnosna reč koju će moći da izreknu i da momentalno budu pušteni napolje ako dođu u situaciju da ne mogu da izdrže boravak iza rešetaka.
  • Saška

    17.03.2022 21:51
    Previše mi dobro
    Dokaz da kada je ljudima suviše dobro nije dobro. Odlaze u samodestrukciju.
  • Sociolog amater

    21.02.2022 10:08
    5 minuta slave
    Predlog za one koji su se prijavili je da pročitaju nešto o ekperimentu na Stenfordu. Može biti poučno štivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.