Bizarni tretmani za očuvanje lepote

Od ispijanja pilula sa kravljim mozgom do mazanja krema sa ljudskom placentom, ne postoji gotovo ništa što zvezde ne bi uradile ne bi li pronašle svoj eliksir mladosti.
Od ispijanja pilula sa kravljim mozgom do mazanja krema sa ljudskom placentom, ne postoji gotovo ništa što zvezde ne bi uradile ne bi li pronašle svoj eliksir mladosti.

Penjanje na drvo

Čuveni britanski televizijski producent Sajmon Kauel dan počinje penjanjem na drvo i to mu je postao ritual. On veruje da mu vraćanje u detinjstvo pomaže da pregura naporne dane. Kada se ne pentra on pije vitaminske koktele da bi izgledao što mlađe. Nedeljna infuzija mu se sastoji od vitamina C, B12 i magnezijuma, ovu mešavinu prima intravenozno kroz brunilu. Medicinska sestra mu dolazi u kancelariju da bi dok prima koktel mogao nesmetano da radi. Možda vam zvuči čudno, ali on nije usamljen slučaj među poznatima koji pribegavaju uvrnutim terapijama i tretmanima.

Tretman pijavicama

Telo vam prvo izdepiliraju, a onda vas ubace u kadu punu pijavica. One vam piju krv, a cilj je detoksikacija. Pijavica ima anestetička svojstva pa ugrizi ne bole, a zbog hemikalije protiv zgrušavanja krvi u tom se procesu šire krvni sudovi. Jedna od zvezda koje koriste ovaj tretman je Demi Mur (48). "Gledaš kako se pijavice napijaju tvoje krvi i postaju sve deblje i deblje", izjavila je. Ipak, teško da pijavice mogu da prečiste organizam bolje od organa koji za to služi- jetre.

Zmijski otrov-za peglanje bora

Iako nama, običnim smrtnicima ideja o ujedu zmije nije privlačna, poznate ličnosti se utrkuju koja će se pre dočepati svoje teglice sa otrovom koji navodno pegla bore. Zmijski otrov zovu i prirodnim botoksom. 

Gvinet Paltrou kaže da obožava ovakve tretmane, a sestre Deni i Kajli Minog daju oko 55 funti za masku sa pčelinjim otrovom. On lagano stimuliše kožu i šalje signale nervima koji opuštaju i stežu mišiće lica, što navodno briše bore.

Maska za lice od ljudske placente

Maska za lice koja sadrži ljudsku placentu košta čak 700 funti. Pobornici ovog tretmana tvrde da ne postoji ništa bolje za trenutno podmlađen izgled. Maska se utrljava u lice, a koža, navodno, blista nakon toga. Rezultat je navodno tri puta duži u odnosu na standardni kozmetički tretman. 

Dženifer Lopez odlazi na dva tretmana placentom nedeljno, a vole ga i Riz Viterspun i Madona. Placenta je bogata proteinom, vitaminima i mineralima, kao i aminokiselinama koje obnavljaju kožu.

Ubrizgavanje porcelana u lice

Ubrizgavanje delića porcelana u vaše lice možda i nije ideja dobre zabave, ali terapija keramičkim kristalima od 450 funti je najnoviji hit u Parizu. Ovaj tretman je kreirao francuski dermatolog Moris Drej, a koristi ga Džeri Hol koja kaže da su efekti bolji od fejsliftinga. Radi se o kristalima koji se koriste u stomatologiji, ali kad se aplikuju pod kožu, "drže" lice i podstiču proizvodnju kolagena.

Mazanje lica izmetom sove

Iza tretmana egzotičnog naziva Gejša skriva se mazanje lica izmetom japanske sove. S obzirom da ptičji izmet može da nagrize boju na automobilu, tako funkcioniše i na koži. Enzimi iz ptičjeg izmeta čiste stare slojeve kože, pa lice postaje mladalački blistavo. Priča se da gejše na taj način obnavljaju i čiste svoje lice nakon skidanja teške šminke. Viktorija Bekam obožava ovaj tretman čija je cena u njujorškom salonu lepote 180 dolara.

Kravlji mozak u piluli

Selegilin je žuta kapsula u kojoj se nalazi kravlji mozak. Koristi se u lečenju Parkinsonove bolesti, ali depresije i navodno izoštrava um. Pre nego što sedne da odigra partiju pokera Mel Gibson obavezno popije po jednu pilulu sa kravljim mozgom. Ovo je odobren lek, ali ne bi trebalo da se koristi kao što to čini Gibson jer izaziva pospanost, konstipaciju, mučninu.

  • Boki NS

    27.08.2011 09:17
    Pfff...
    Pa sta sad, ova papaja-stracatela-marakuja-pomadica nista, a...?
  • 24.08.2011 18:27
    Kanda tu neko boluje od kravljeg ludila
    KRAVLJI MOZAK- koji k...n je dozvolio da to uopšte nađe u prodaji????? Je l' taj neko čuo za bolest ludih krava?????
    Ostalo jeste bizarno ali nije toliko potencijalno opasno kao kravlji mozak (nisu sve krave inficirane, daleko od toga).
    Placenta je odavno poznata kao deo kozmetičkih sredstava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.