Šrederu oduzeto počasno članstvo u Fudbalskom savezu Nemačke zbog veza s Putinom

Fudbalski savez Nemačke (DFB) oduzeo je danas počasno članstvo bivšem nemačkom kancelaru Gerhardu Šrederu zbog njegovih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Ruski napad na Ukrajinu u suprotnosti je sa međunarodnim pravom i stoga nespojiv sa našim vrednostima", rekao je vršilac dužnosti predsednika DFB Rajner Koh za nemačku novinsku agenciju SID.

"Nažalost, Gerhard Šreder nije pristao na brojne zahteve za jasan stav protiv ovog rata", dodao je Koh koji je Šrederu već dao ultimatum da napusti funkcije koje obavlja ili da se odrekne članstva u DFB.

Borusija Dortmund je u sredu iz istih razloga oduzela bivšem kancelaru titulu počasnog člana kluba.
 
Šreder (77) je predsednik odbora direktora Rosnjefta, vodeće ruske naftne kompanije i predsednik je odbora akcionara Severnog toka 2.
  • Dule

    16.03.2022 10:05
    Demokratija
    Da li je neko primetio da je to Gerhard Sreder koji je glavni predvodnik bombardovanja Srbije. Onaj koji na godisnjicu bombardovanja tj. rodjendan SNS bude glavni gost i govornik SNS
  • Ovi

    15.03.2022 14:26
    Se
    Ne šale..Sad ce uvesti zabranu slova "R" jer asocira na Rusiju...pre toga ce Srbiji uvesti sankcije jer je protiv zabrane slova "R". Fasizam eU 4. Rajha
  • Domaćica

    13.03.2022 15:09
    Demokratija
    Da li je neko primetio kuda nas vodi demokratija i slobodni mediji? Ovakvog fašizma nije bilo ni u punom naponu istog ( 30-tih god. prošlog veka). Pa zar niko ne vidi da je Amerika opet uvela "lov na veštice" samo u proširenom obimu? Pa zar CNN treba da nam određuje šta da mislimo i radimo. Pa zar nam treba demanti Bajden gubitnik svih izbora da vodi svetsku politiku?!Da li je ovo neka nova video igrica ili smo svi kolektivno potonuli u Ad ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.