VIDEO: Igrica "Jedi sendvič" u kojoj treba izbeći Vučića i pogled Brnabić postala hit

Nedavno se u Srbiji pojavila igrica za mobilne telefone "Jedi sendvič" koja se za samo par nedelja popela na top listu plej prodavnice.
Sama tema vezana je za koncept deljenja sendviča Srpske napredne stranke. 
Naime, cilj igrice je "pojesti" što više sendviča, izbeći prepreke i ne dozvoliti da te Aleksandar Vučić uhvati, ali i izbeći zonu pogleda drugih aktera kao što je, recimo, Ana Brnabić.
Danas piše da ova igrica na svojstven i humorističan način ilustruje političko-socijalnu sliku Srbije, a veliki odziv publike možda reprezentuje potrebu za izmeštanjem fokusa sa kompleksnih, negativnih političkih tema na humorističnu stranu medalje.
 
 
Naime, igračev cilj je da "čovečuljkom" sakupi što više sendviča, izbegavajući razne prepreke koje se pred njim nađu. Te prepreke osmišljene su kako u vidu stvarnih fizičkih pretnji poput pada sa litice, upadanja u vrelu lavu, gnječenja među zidovima, tako i u vidu političkih aktera.
 
Aktere predstavljaju političari Srpske napredne stranke. Predsednik Aleksandar Vučić kreator je barijera sa kojima se igrač suočava, pa je on taj koji određuje kojom putanjom će junak igrice ići. Predsednica Vlade Ana Brnabić reprezentuje aktera od čijeg vidnog polja je neophodno pobeći kako ne bi usledila smrt igrača.
 
Kako je sam kreator igrice Ivan - BagziMan rekao gostujući u podkastu TopPitanjaTV, igrica nema za cilj da provocira, već da zabavi.
 
Do ideje kreiranja igrice "Jedi sendvič" došao je tražeći po Tiktoku smešne snimke, prilikom čega je naišao na snimak predsednika Srbije kako deli sendviče po autobusu. 
 
Prema Bagzovim rečima, za kreiranje prve verzije igrice koja je ponuđena na plej prodavnici trebalo mu je oko nedelju dana rada. Prvobitno je misija igrice bila prikupiti sve sendviče i pobeći iz prostorija. Druga verzija koja je nastala nedelju dana kasnije donela je novitete kao što su više prepreka, više sendviča ali i veći broj aktera.
 
Na samom početku igre unapređene verzije nailazite na izbor – da li ćete pokupiti 100 evra pomoći države i tako poginuti ili ćete odlučiti da tu priliku propustite, što vam čak može i doneti nagradu od pet sendviča. Pri susretu sa Anom Brnabić možete zadobiti i udarac jer misli da ste Dragan Đilas.
 
Pored muzike, igrica je prožeta različitim audio isečcima izjava Aleksandra Vučića, ali i glasom autora koji usmerava na pravac kretanja i podseća da "pojedete sendvič".
 
Govoreći o zaradi, kreator je objasnio da je ostvaruje putem reklama koje iskaču kada u igrici "poginete", a ovo obrazloženje javlja se i prilikom igranja. Ipak, kako tvrdi, zarada u Srbiji od igrica nije velika, te na od 1.000 pregledanih reklama zaradi pola dolara.
 
Realizacija ove ideje naišla je na dobar odziv javnosti uprkos tome što je dostupna samo verzija za android, tako da Bagz danas dobija oko 10 dolara dnevno, što je otvorilo ideju da se priredi i verzija za ajfon, za šta je održavanje dosta skuplje.
 
Igricu je za sada preuzelo više od 20.000 ljudi, a aktivno je igra između 5.000 i 10.000 igrača.
 
Igrica je prošle nedelje dobila i nadogradnju, te je sada moguće izabrati odelo koje će igrač nositi. Iz kolekcije može se izabrati majica sa natpisom "Ide gas", "Mrzim školu", "Gaser 100%", da li ćete biti šef ili možda "raskopčani seljak".
 
Prilikom gostovanja u podkastu, tvorac igrice napomenuo je da u planu ima kreiranje i drugih igrica na srpskom jeziku, ukoliko podrška na koju je naišla "Jedi sendvič" potraje. 
 
S obzirom da su karakteri u igrici akteri političke scene, kreator je objasio da ona nema veze sa njegovim političkim stavom po pitanju vladajuće stranke, već da je temu video kao zabavu, a da je produkt rezultat "borbe za sebe kao i svih ljudi u Srbiji".
 
"Igrica nije napad na Vučića niti bilo koga drugog, ona je stvorena radi šale i zabave", zaključio je Bagzi.
  • pera

    30.03.2022 15:06
    ..
    SNS virus za prisluskivanje i pracenje.
  • Slucajni Prolaznik

    29.03.2022 23:45
    Oprez
    To su napravili SNS-ovci. Svako ko to instalira bude ubacen u evidenciju, pa ce ih maltretirati SNS aktivisti da glasaju za Vucica!
  • Гојко

    29.03.2022 19:21
    А зашто не треба дозволити да нас дотични ухвати? Па мене може да ухвати кад' год хоће.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.