VIDEO: Tim biologa napravio je figuru "savršenog ljudskog tela".

Tim se fokusirao na prikazivanje ljudskog tela bez ikakvih nesavršenosti.
"Savršeno ljudsko telo" bilo je prikazano u jednoj emisiji na BBC-u pre tri godine, a video je sada ponovo postao viralan. Prikazuje Alisu Roberts, profesorku evolucijske biologije, koja pokazuje maketu tela koje je u završnoj fazi. Figuru su od milja nazvali Alis 2.0, ali publika je bila užasnuta onim što je videla.
Velike, šiljate uši, kristalno čiste oči, mršave noge i bebina glava koja viri iz stomaka deo je prizora koji je publika mogla da vidi. Roberts je rekla kako je to "izvanredan projekat" i da je "užasno uzbuđena da vidi dalje rezultate".
Evolucijski idealan čovek imao bi uši šišmiša, drugačiji oblik nogu, torbu za nošenje mladih i potpuno drugačiju kičmu koja bi lakše nosila težinu.
 
"Inspirisan psima, mačkama, glavonošcima, ribama, labudovima i šimpanzama, moj model ima bolje srce s više arterija od ljudskog bića, pluća koja su efikasnija, oči bez mrlja, uši koje bolje primaju zvuk, noge koje su delotvornije i koža gmozavaca koja brzo reaguje na blokiranje štetnih ultraljubičastih zraka", objasnila je Alis.
 
Roberts je objasnila i šta znači bebina glava koja viri iz stomaka.
 
"Beba je najčudnija stvar, ali je u isto vreme i jako slatka. Beba je dodata kako bi stvorili ideju o porođaju bez bola. Ali, iskreno, čini mi se da se to ne isplati", zaključila je Alis.
 
  • Sauron

    18.04.2022 08:59
    Umetnica
    Umetnica nije zdrava, nije zdrava...
  • Ajde!

    17.04.2022 19:45
    Nebuloza
    Sa naukom (biologijom) blage veze nema!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti