Petokraka privremeni logo "Roskosmosa"

Ruska državna svemirska agencija "Roskosmos" privremeno je, u simboličnom gestu, usvojila novi logo sa crvenom zvezdom.

"U znak sećanja na one koji su poginuli u Velikom patriotskom ratu, izvanrednih dostignuća Sovjetskog Saveza i kao podrška našoj vojsci u Ukrajini, 'Roskosmos' privremeno menja svoj logo u crvenu zvezdu, simbol velikih pobeda i dostignuća naše zemlje", navedeno je u saopštenju.

Direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin izjavio je za televiziju "Rusija-24" da je raniji logo, na kojem se nalazila crvena strelica usmerena ka gore, sa sivom elipsom oko nje, previše ličio na oznake koje se koriste u stranim svemirskim agencijama.

"U situaciji koja se razvila u svetu, kada NATO i celi Zapad ekonomijom i vojnom tehnologijom, zapravo, vode neobjavljeni rat protiv naše zemlje, možemo samo reći da su za 'Roskosmos' simboli kao što su zastava pobede, odnosno simboli Crvene armije i oni koji su podignuti iznad Berlina u maju 1945. godine, znak da ćemo učiniti sve da podržimo naše oružane snage", rekao je Rogozin.
 
 
On je naglasio da novi logo svedoči o privrženosti ruske raketne i svemirske industrije da pruži podršku Oružanim snagama Rusije u osiguravanju nacionalne bezbednosti.
  • statistika

    09.05.2022 16:24
    @milenko
    volem ove koji slave crvenu armiju i samo nju, dok su svi ostali "sumnjivi". Pa da ih ameri nisu podrzali na aparatima, bilo bi malo drugacije sve zavrsilo. 'ajd' pronadjite koliko je 10.000 aviona, kamiona i tenkova (da ne brojimo stvari poput cizama i slicnih sitnica) amerika poslala jos pre nego sto je rat poceo za Amere napadom na Perl Harbor... a da ne zaboravimo, staljingrad i fabrika traktora (tenkova) tamo - ko kanda je opet bila izgradjena od strane amerikanaca. Placena zitom iz Ukrajine. Koje je staljin poslao na dijetu da to plati. Nafta, rafinerije? Opet americka prozvodnja. Brodovi - e to nisu dobili od amera, pa su morali da se uzdaju u se i u svoje ruse (i tradiciju holandjana).
    Ako je neko bio stao protiv cele nacisticke price, bice da je to bio Ruzvelt. Staljin je naciste gosito na svojim paradama sve do 1941 (prvi maj 1941, da ne bude nesporazuma), dakle posto je cela ex-Yu bila samlevena.
    Samo sto takva istina boli pa onda udri u junacke ruske bajke.
    I da se razumemo, sa delom o rasturanju ex-Yu drzave sam skroz na istoj liniji. nisu mi dzabe preci bili na sremskom frontu i zivot davali ali trst ne.
  • Bulevarac

    08.05.2022 20:21
    Auf
    A među novoćetnicima muk...
  • milenko

    08.05.2022 03:30
    URA URA URA
    Kompletna monarhističko-jadna i poražena Evropa je pušila hitlerovu ''cigaru'' !!!. Da nije bilo Crvene Armije nebi bilo ni Evrope,jer nacisti bi izvršili i završilli svoj plan o čistoj arijevsko rasi-potamanili(pobili) bi ceo Balkan i više od pola Evrope !!!. Revizionsti(prepravljači)istorije pušite hitlerove cigare. ŽIVELA CRVENA ARMIJA I PARTIZANI JUGOSLAVIJE URA URA URA! ! ! ! ! !!! Od smrti J.B. Tita kreće čerupanje i rasprodaja . Od smrdljivo nacionalističkih ratova 90tih kreće i ne staje do danas opšti: lopovluk,seljakluk,džiberluk,krkanluk,itd. , počevši od Slobe preko svih ostalih fuNJkcionera ! ! ! ! ! JUGOSLAVIJA je bila ZAKON !!! ,za sve ove 'samostalne' ,'suverene' ,nenadjebive itd. 'državice'- religijsko-nacionalističke i mafijsko-političarske torove za ovce i goveda ! ! ! ! !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.