Sa 90 godina krenuo na slavu biciklom - iz Sremske Mitrovice u Banjaluku

Radoslav Ivanović je iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice otišao u Banjaluku na slavu. Ne bi to bilo "ništa posebno" da nema 90 godina, i da nije vozio bicikl 270 kilometara – puna dva dana.

Sremska Mitrovica, Bijeljina, Brčko, Prnjavor, Banjaluka… Jeste daleko, ali kad noge slušaju i u desetoj deceniji, a pedale su decenijama prisan drug, nije teško, piše RTS.

Put do Banjaluke isplanirao je do detalja. Radoslav Ivanović do prijatelja kojeg nije vidio godinama, potegnuo je 270 kilometara.
 
"To sam lani odredio, da na današnji dan dođem u Banjaluku. Kaže baba moja – Pa ne znaš hoćeš li biti živ. Rekoh, kako neću, pa ja neću da umrem", priča Radoslav.
Prvi zadatak, kada zdravo stigne na odredište, jeste da se javi porodici da je sve prošlo bez problema.
 
A prva pauza na putu za Banjaluku donela je i jednu anegdotu.
 
"Spavao sam u Brčkom, policajac mi je platio prenoćište. Prvo me je iskritikovao debelo, kako ja smem da idem u devedesetoj godini bez pratnje. Pa šta će meni pratnja?", kaže Radoslav.
 
U Banjaluci će, kaže, provesti nekoliko dana, pa onda nazad u Šašince.
 
Ovaj put, bicikl će biti prtljag, a Radoslav će odmarati noge kao saputnik u unukovom automobilu.
  • Pera

    10.05.2022 10:05
    ...
    Samo da ne završi u hronici.
  • Ime

    09.05.2022 19:31
    Put ka slavi.
  • Hm

    08.05.2022 14:43
    Veseli
    Sremac! Svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.