Nemački ugostitelj počeo da naplaćuje "ulaz" u restoran - ulazak tri evra

Kriza nastala usled pandemije i rata u Ukrajini donela je velika poskupljenja koja teraju mnoge na razne ideje kako bi opstali.
Nemački ugostitelj počeo da naplaćuje "ulaz" u restoran - ulazak tri evra
Foto: Pixabay
Tako je jedan ugostitelj u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija počeo da naplaćuje ulaz u svoj restoran. Prema izveštaju javnog servisa WDR, gosti restorana jednog nemačkog restorana, ukoliko žele da uđu u njega moraju da plate tri evra ulaz. 
Ovo je prvi ugostitelj koji je počeo da naplaćuje ulaz gostima koji žele nešto da konzumiraju kod njega, a ovu meru obrazlaže rastom cena.
"Dragi gosti, zbog ekstremnog rasta troškova nabavke, osoblja i energije naterani smo da naplaćujemo ulaz po gostu u visini od tri evra", napisao je na svom sajtu.
 
U izjavi WDR-u vlasnik lokala Horst Ingendorn je rekao da primećuje da cene rastu svakodnevno i da je morao da reaguje. Cena mesa je, prema njegovim rečima, porasla za oko 50 odsto, povrća za oko 30 procenata, a za mast za prženje već plaća duplu cenu.
 
"Umesto da promenim jelovnik i kod nekih stvari, gde nije potrebno, povećavam cene, odlučio sam se da naplaćujem tri evra po gostu", objasnio je on. 
 
Rekao je da su gosti pozitivno reagovali na njegovu meru i da razumeju što je tako nešto uveo.
  • Kec

    14.05.2022 14:31
    Ha , ha haaa, ...???
  • NAIVAC

    12.05.2022 16:35
    Bravo Bravo
    Bravo Bravo
    Bravo Bravo
    Bravo Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.