Velika aukcija: Na prodaju "Torov" čekić, odelo Elvija Preslija, Gizmo iz "Gremlina"...

Od modela svemirske letelice X-Wing iz "Ratova zvezda" do "Torovog" čekića, predmeti iz omiljenih filmova naći će se sledećeg meseca na aukciji u Holivudu.

Više od 1.800 predmeta biće ponuđeno od 21. do 24. juna na aukciji, za koju firma "Propstor" procenjuje da će prikupiti više od devet miliona dolara.

Direktor "Propstora" Brendon Alindžer rekao je za Rojters da je zastupljeno više od 600 različitih filmskih i televizijskih naslova.

"Osim osnovnih rekvizita i kostima, imamo kolekcionarske igračke, stripove, materijale za filmsku produkciju, što znači stvari poput konceptualnih umetničkih dela, jakni za ekipu, ogromnu količinu kolekcionarskih predmeta", rekao je Alindžer.
 
Prednjači model "Red Leader" X-Wing iz "Ratova zvezda: Nova nada", koji je procenjen na 500.000 do milion dolara.
 
"Verujemo da je ovo jedini pravi, netaknuti, originalni X-Wing iz prvih 'Ratova zvezda' koji je ikad ponuđen na javnoj aukciji pa je prilično poseban", rekao je Alindžer.
 
Ostali predmeti koji idu na aukciju uključuju animatronički Gizmo iz filma "Gremlini 2: Novo leglo", čija se početna procena vrednosti kreće između 80.000 i 120.000 dolara.
 
Tu su i Torov čekić iz originalnog filma "Tor" koji je procenjeno da može dostići cenu između 100.000 i 150.000 dolara, kao i model mlaznjaka iz kultnog filma "Top Gan", a koji bi mogao doneti između 30.000 i 50.000 dolara.
 
Na aukciju ide i odelo Elvisa Prislija iz filma "Dogodilo se na Svetskom sajmu", novčanik Semjuela L. Džeksona iz "Petparačkih priča", kao i mač Ume Turman iz filma "Kil Bill 1".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.